G4Media.ro

Medicamente pentru bolnavii de Covid-19 din partea Franței / Arafat: Sprijinul arată…

Medicamente pentru bolnavii de Covid-19 din partea Franței / Arafat: Sprijinul arată solidaritatea europeană

Un ajutor oferit de Franţa – ce constă în medicamente necesare tratării pacienţilor bolnavi de COVID din secţiile ATI – a sosit, duminică, la Centrul Naţional de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei – Ciolpani (CNCCI).

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a precizat că aceste acţiuni se fac sub coordonarea Protecţiei civile europene.

„Noi, de la început, am discutat cu doamna ambasador al Franţei (Laurence Auer – n.r.) şi cu colegii de la Protecţia Civilă Franceză, Protecţia Civilă Europeană, Ministerul Sănătăţii din Franţa şi Ministerul de Externe din Franţa. Pentru noi, acest sprijin este unul extraordinar, pentru că arată solidaritatea europeană în momentele dificile. Şi vreau, pe această cale, să mulţumesc (…) pentru sprijinul acordat din partea colegilor din Franţa”, a afirmat Arafat, duminică, la Ciolpani, unde a fost prezent împreună cu ambasadorul Franţei, Laurence Auer, la sosirea ajutoarelor.

Laurence Auer şi-a exprimat bucuria că Franţa trimite acest ajutor de urgenţă pentru a ajuta România în criza medicală.

„Acestea sunt medicamente pentru reanimare (ATI), exact acelea care sunt necesare astăzi în spitale. Am lucrat cu ministrul Arafat şi cu ministrul Sănătăţii şi cu autorităţile române, pentru că Mecanismul european de protecţie civilă este unul care funcţionează foarte bine, iar aceste medicamente vor fi livrate imediat. Miercuri vor sosi şi alte ajutoare, echipamente”, a spus Auer.

Arafat a menţionat că se discută cu Polonia şi Ungaria pentru transferul altor pacienţi bolnavi de COVID-19.

„Continuăm cu transferurile, dar, în acelaşi timp, vor începe să sosească şi echipele medicale care vor lucra cu noi în spitale. Şi asta va fi din nou anunţat când vedem primele echipe care sosesc. Deja avem o echipă care are primii antemergători, care analizează totul, unde vor lucra, cum vor face şi în cursul săptămânii vom avea prima echipă care vine, pe lângă echipa din Republica Moldova, care este deja în Iaşi”, a adăugat Arafat.

Potrivit lui Arafat, medicamentele vor ajunge „destul timp” şi planul de distribuire va fi făcut de Ministerul Sănătăţii.

„Ministerul Sănătăţii va face planul de distribuire şi Unifarm va face distribuirea cu maşini refrigerate, pentru că unele dintre ele trebuie să fie păstrate la temperaturi între 2 şi 8 grade. Dozele astea sunt foarte importante pentru menţinerea pacienţilor intubaţi, ventilaţi, sedaţi, care trebuie să fie relaxaţi muscular ca să poată să fie îngrijiţi în secţiile de Terapie Intensivă când nu mai pot respira normal. Sunt medicamente pentru toate secţiile de terapie intensivă şi vor ajunge pentru un timp suficient. Depinde de consum. Este foarte greu de estimat”, a mai spus Arafat.

Sursa Foto: captura

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

15 comentarii

 1. Da, dar parandărătul mare era la doze, de aceea s-au luat 120 de milioane cu plata-n avans. La fel cum ia măCiucă „tehnica” militară: plătește în avans ce vor portughezii și muricanii să caseze.

 2. Cu camioanele lui Becali de la granita ce se mai aude?

  Privatii nu pot aduce medicamente in tara si ei? Trebuie sa stam cu miloaga pana ne dau altii?
  Lasati farmaciile sa importe

  Guvernul interimar poate sa dea 1 miliard de euro la primarii PNL, dar nu poate cumpara niste medicamente? Trebuie sa asteptam sa ne dea altii resturile lor?

 3. Prioritate la tratamente pentru cei vaccinati! E moral, e drept. Nu pentru cei care refuza vaccinul.

  • @ciobane!
   Pentru waxxeri este suficient că le plătesc eu dozele. SUFICIENT!!!

  • De cate ori e mai scump tratamentul unui bolnav de covid (caz grav, cu ATI, oxigen, eventual transport si platit servicii medicale in strainatate) nevaccinat fata de costul serului si administrarea sa in doua-trei doze? Nu mai punem si pierderile suferite de cei care ar avea nevoie de spitalizare dar nu au loc de bolnavii de covid. Sa raspunda dan maroniul, dar cu calcule, la tabla, sa ne demonstreze ca si stie ce vorbeste nu doar behaie aiurea.

  • Stai, ciobane, ca vaccinatii nu cred in medicamente anticovid netestate, deci n-are sens sa stricam orzul gaste. Oricum, s-au vaccinat, asa că nu se îmbolnăvesc de covid, devi e un nonsebs ce-ti doresti tu.

 4. Nu știu dacă proști pro ruși vor înțelege ceva(acum vad că tac ), dar în timp ce Rusia umfla prețul la gaze ( vezi Republica Moldova) noi primim medicamente și ajutoare de peste tot din Europa.

 5. Bai animalelor, de ce pana acum nu ați cumpărat nimic? Toată vara? Pentru asta toată clasa poltica trebuie sa plece!!!

  • Toată vara au cumpărat 120 milioane vaccin, o parte au expirat. Să ne vaccinam de vreo 6 ori. Și comisioanele or fi fost pe măsură…știe doar Catzu.

 6. Ce-ai vrut sa zici, omule? Ce sa inteleaga lumea dintr-un comentariu incoerent?

  Ce legatura au gazele rusilor cu vaccinul cumparat de romani?

  Dacat sa te omoare grija de pretul gazelor rusesti, logic ar fi fost sa te omoare grija de gazele noastre (cine le exploateaza, unde ajung, la ce pret etc.). Ce te omoara pe tine grija de rusi si de moldoveni?

  Insist sa ne explici conexiunea dintre gazele rusilor si vaccinurile romanilor.

  • Daca-mi da voie D-l Dex, incerc eu o explicatie.
   E vorba despre reactia de respingere a modelelor occidentale in detrimentul aplecarii spre apucaturi mai degraba rusesti de care da dovada o buna parte a populatiei, cred.
   Si cum occidentul ne da acum medicamente gratis, deci ne ajuta, iar rusii ne ridica pretul la gaze, deci ne-o cam trag la fel ca fratilor nostri moldoveni, cred ca poti vedea legatura dintre pastilele vestice si metanul estic.

 7. Alo, cenzura ?
  De ce nu dați nimic despre protestul împotriva restricțiilor și rahat certificat ?
  Câți bani ați luat ?

  • Păi ăsta-i „ziarul” lui Tapălabă, prowaxx-ul leghebetist_curcubeist, nu ai să vezi așa ceva aici.