G4Media.ro

Medic: Sunt multe persoane care nu îşi cunosc greutatea. Dacă şi-o cunosc,…

Sursa foto: Pexels / SHVETS production

Medic: Sunt multe persoane care nu îşi cunosc greutatea. Dacă şi-o cunosc, nu ştiu cum să o interpreteze / Un cântar în baie este un semn de civilizaţie

Medicul primar diabet, nutriţie şi boli metabolice Nicolae Hâncu a afirmat că sunt multe persoane care nu îşi cunosc greutatea, iar dacă o cunosc, atunci nu ştiu cum să o interpreteze. El a precizat că în cântar în fiecare baie reprezintă un semn de civilizaţie şi nu este un instrument prin care este estimată estetica corporală, transmite News.ro.

Nicolae Hâncu a fost prezent marţi, Maratonul Medika TV ”Cum tratăm corect obezitatea”.

El a fost întrebat cum poate fi diagnosticată la timp obezitatea.

“Înainte de diagnosticul obezităţii este ceea ce se numeşte depistarea obezităţii care ar trebui să fie efectuată printr-un screening permanent de către medicii de familie. Dar să se facă şi ca urmare a promovării acestui concept cunoaşte-te pe tine însuţi pentru că în mod surprinzător o să constatăm că mulţi nu îşi cunosc greutatea, greutate care este primul parametru pe care îl are nou-născutul. După care se uită despre acest lucru. Înălţimea, da, se mai ştie şi vârsta se mai şi actualizează, adică se diminuează. Dar greutatea, vă rog să mă credeţi, că la persoanele adulte, iar la copii e şi mai dificilă situaţia pentru că faimosul indice de masă corporală la copii nu funcţionează, sunt alte criterii pe baza cărora se poate evalua greutatea, nu se cunoaşte. Sunt multe persoane care nu îşi cunosc greutatea. Dacă şi-o cunosc, nu ştiu cum să o interpreteze. Dacă ştiu că sunt obezi nu ştiu ce trebuie să facă”, a afirmat Nicolae Hâncu.

El a explicat că este nevoie de un cântar în fiecare baie.

“Nu este nevoie să cântărim mâncarea în bucătărie, dar este nevoie să avem un cântar în baie. Un cântar în baie este un semn de civilizaţie, este un semn de cultură şi nu un instrument prin care ne estimăm estetica corporală. Este semn de civilizaţie şi este o componentă esenţială a sănătăţii”, a mai transmis Nicolae Hâncu.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...