G4Media.ro

Medici legiști: Bebelușul din Suceava, decedat după ce a fost scufundat în…

Medici legiști: Bebelușul din Suceava, decedat după ce a fost scufundat în cristelniţă, avea pneumonie interstiţială, complicată cu bronhopneumonie în formă severă / Părinții contestă raportul IML

Părinții bebeluşului care a murit după botez, la Suceava, au primit raportul IML, din care reiese că bebelușul era bolnav, având pneumonie interstiţială, „cel mai probabil de etiologie virală complicată în evoluţie cu bronhopneumonie formă severă”, iar moartea nu a fost violentă, transmite ObservatorNews.ro

Tatăl bebelușului a precizat pentru Observator că va da în judecată medicul legist care a întocmit documentul. Raportul IML, publicat de presa locală, a fost semnat de doi medici legiști, Lăcrămioara Bălan și Alina-Emilia Horecica, notează Monitorul de Suceava.

Potrivit raportului, moartea copilului, s-a datorat „insuficienţei cardio-respiratorii acute consecutivă sindromului de detresă respiratorie acută, instalat pe fondul pneumoniei interstiţiale, complicată în evoluţie cu bronhopneumonie formă severă, la un nou născut prematur, nevaccinat şi nedispensarizat”.

„Moartea (…) a fost patologică (neviolentă)”, precizează raportul, iar la examenul extern nu s-au constatat semne de violență.

Bebelușul din Suceava avea doar 6 săptămâni cînd a fost botezat, pe 31 ianuarie. El a intrat în stop cardiorespirator, la scurt timp după ce a fost scufundat de preot în cristelniță.

Transportat de urgență la Terapie Intensivă, bebelușul a murit câteva ore mai târziu. duminică noaptea, în jurul orei 1.

Polițiștii din Suceava au deschis dosar penal și, după primele audieri, care au vizat preotul, dascălul, un îngrijitor din biserică, nașii si părinții bebelușului, au aflat că micuțul a fost născut prematur și avea o greutate sub cea normală vârstei sale, dar fără a avea alte probleme de sănătate cunoscute.

Pe 3 ferbruarie, Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava a început urmărirea penală împotriva preotului care a oficiat duminică botezul copilului care apoi a murit la spital. Preotul a dobândit calitate de suspect pentru acuzația de ucidere din culpă.

Cazul bebelușului mort după scufundarea în cristelniță a deschis dezbaterea publică privind ritualul botezului, existând solicitări de schimbare a acestuia.

Într-un final, Sfântul Sinod, organismul colegial de conducere al Bisericii Ortodoxe Române, a decis să păstreze neschimbat ritualul botezului copiilor, în ciuda cererii unei părți a societății civile și a unor înalți ierarhi de a-l revizui, în urma morții bebelușului de la Suceava.

Sfântul Sinod arată că Biserica Ortodoxă are obligația statutară de a rămâne în unitate cu Biserica Ortodoxă universală, ceea ce înseamnă că Biserica Ortodoxă Română nu poate modifica doctrina și ritualul.

În schimb, preotul este obligat ca înainte de botez să discute cu părinții despre starea de sănătate a copilului, după consultarea părinților cu medicul pediatru.

Sursa Foto: marturieathonita.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

20 comentarii

 1. Mda…doar nu credeati ca o sa piarda dany boss@ …popor de slugi..asta suntem…nu m ar mira sa le faca dosar penal parintilor..deh…neglijență , ar putea chiar sa- i judece bor…eventual sa i arda pe rug pe *păcătoși

  • Stai domol!
   Vrei sa te convingi?
   Plătește parintilor un avocat care sa ceara contraexpertiză.
   Asa terminam cu denigrarea inutilă…cu zoaiele si cu atacurile antiortodoxe.
   Si am rămâne cu mai multe probe irefutabile.

  • Mortul e de vina
   Nu ar fi prima data

  • Mafia de Suceava isi apara famiglia.
   Astia nu stiu ca „În fiecare judeţ, respectiv în municipiul Bucureşti funcţionează un colegiu prefectural” – iar in tara ei sunt stapani.
   Doar la Bucuresti mai ai o sansa la dreptate

  • *colegiu prefectural compus din prefect, subprefect şi conducătorii serviciilor publice deconcentrate ale ministerelor şi ale celorlalte organe ale administraţiei publice centrale

  • Da, văd că știți multa istorie! Numai că nu este istoria Bisericii din Țările Române. În istoria acestei Biserici nu se regăsește pedeapsa arderii pe rug!

 2. Mai sa fie, avea saracul bebelus si osteoporoza avansata, dinti lipsa si nu avea nici par pe cap. Suplimentar nu stia sa vorbeasca deci este de vina ca nu a strigat dinainte ca nu-i place apa si nici nu stie sa innoate.
  Concluzia: trebuie sa-i plateasca si daune preotului ca a venit nepregatit la botez.
  Pai justitia de cacao din RO albeste pe oricine cu argumente de toata jena, iar medicii legisti sunt primii din increngatura corupta si putreda.

 3. Nu i-au lasat nicio sansa la viata prin scufundarea in cristelnita.

 4. De la medici sau popa ce sa te aștepți, dar părinții aia, l-au botezat la 6 săptămâni, bine că nu l-au botezat în prima săptămână cum zice biserica. La o luna ăla abi da din buze după sân.

  • Mda, botez la 6 saptamani. Te iei dupa biserica…biserica nu mai are nici o treaba cu OMul, in general.

  • Păi, și până la o lună când „ala abi da din buze după sân” cum se hrănește?

  • @ziggy
   Așa este, Biserica are de a face cu îngerii și cu dracii, nu cu oamenii!

  • Neavând prea multe așteptări nici de la medici, după cum nu aveți de la preoți, nu veți merge la spital în caz de boală!

 5. SI N-A AVUT NICI-UN SIMPTOM ?

 6. suceava .. patria putregaiului uman .. paduri .. covid .. mafie .. flutur .. religie …

  • Știam că patria mafiei era pe undeva prin Italia! Iată însă ca cercetări recente aduse în atenție de Andrei situează patria mafiei la noi în țară! Chiar la Suceava! Mai rămâne de precizat începutul acestei organizații acolo! Dacă vechimea o ajunge până la daci ne-am scos! Italienii au moștenit organizarea mafiota tot de la daci!

 7. Nimeni dintre comentatori nu vede vreo răspundere a părinților. Copiii mei au fost născuți la termen, și i-am botezat la 3 luni și peste. Oamenii ăia de ce s-au grăbit, cu un copil firav, și în iarnă? Ca să fie siguri că au pe cine da vina?

 8. Copilașul era foarte bolnav și e bine că au reușit să-l boteze la timp, altfel probabil că ar fi murit nebotezat. Nu este nimeni de vină, toți au făcut ce au crezut ei că e mai bine.
  Este bine să știți că atunci când un copilaș este în pericol să moară, poate să fie botezat de urgență de către oricine. Trebuie doar să rostească cuvintele: ,,Se botează robul lui Dumnezeu (numele) în numele Tatălui și al Fiului și al Sfântului Duh! Amin.”

  • In articol scrie foarte clar clar faptul ca acest copil nu avea probleme de sanatate cunoscute. Daca acest copil nu a fost nascut la roata carutei , la momentul nasterii medicul neonatolog consulta copilul mai ales in conditiile in care este prematur , pentru a identifica eventualele probleme de sanatate. Insuficienta cardiorespiratorie acuta, pneumonia intestitiala si bronhopneumonia sunt boli grave ce nu pot fi trecute cu vederea de nici un doctor si nici macar de parinti, fiind boli cu simptome clare. Medicii legisti au inventat niste boli pentru a musamaliza cazul.

  • @Doina
   Puteau sa-l boteze si fara sa-l bage in apa. Problema este acest obicei ortodox. La catolici copiii sunt doar stropiti cu apa.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.