G4Media.ro

Medic clujean, infectat cu COVID-19 la Suceava. Cu câteva zile în urmă,…

sursa foto: suceavanews.ro

Medic clujean, infectat cu COVID-19 la Suceava. Cu câteva zile în urmă, el descria amănunțit haosul din spitalul sucevean

O echipă formată din 10 medici și 10 asistente din Cluj a fost detașată la Spitalul focar din Suceava, în 2 aprilie, pentru a suplini lipsa personalului medical de acolo. În cursul zilei de joi, 9 aprilie, unul dintre medici, un anestezist, a fost depistat cu infecția COVID-19, scrie Actual de Cluj. Medicul a fost trimis înapoi la Cluj, unde în prezent se află internat, beneficiind de tratament adecavat.

Potrivit publicației, ar fi vorba despre un medic militar, Mihai Mărginean (34 de ani), care în urmă cu câteva zile descria amănunțit, haosul infernal din cadrul spitalului sucevean. Mesajul său era preluat de principalele publicații centrale, precum și de posturi tv:

„Sunt aproape 30 de pacienți în jurul meu. Câțiva extratereștri albi se plimbă printre ei. Unii intuiesc rolul meu și încep să ridice mâinile disperate spre mine și strigă „domnule doctoooor! domnule…” cuvintele le rămân în gât. Mă uit în sus spre monitoare și văd că saturațiile lor sunt 55-60%, apoi mă uit mai sus… spre Dumnezeu și dintr-odată mi-a fost dat să înțeleg. Aici e RĂZBOI!

(…) “Unul lângă altul, conectați la un fel de oxigen ce nu pare suficient niciodată. Unii pe spate, alții pe burtă. Pe unele fețe – resemnare, pe altele – disperare. Cei care nu erau intubați și ventilați mecanic erau extrem de hipoxici. O hipoxie atipică, unii nici măcar nu sunt dispneici și pot chiar articula câteva cuvinte”.

Citeteșe mai mult în Actual de Cluj

 

Sursa Foto: suceavanews.ro

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

19 comentarii

 1. S-a infectat din cauza ca purta barba. In toate materialele despre Covid se recomanda raderea barbii si mustatii. Dar, deh, d-l capitan era mai smecher pe banii nostri.

  • Sau s-a molipsit de la doctorii suceveni și nu a mai făcut nici el dus…așa cum argumenta secretarul de stat. Oare nu a respectat circuitele? Partea și mai „amuzantă” sa fost transferat la Cluj sa se trateze…cam ce încredere are el într-un spital de civili…..

  • Nemernicilor.

 2. Curaj si multa sanatate,avem nevoie de medici cu suflet mare ca dansul!CU DUMNEZEU INAINTE !

 3. Curaj si multa sanatate,avem nevoie de doctori cu spirit de sacrificiu in perioada asta in care pilosii hotilor dau bir cu fugitii!!!

 4. Aveti o problema ,care 3 comentarii,cand nu apar decat doua ?!? Tot incerc ,pentru a 3a oara sa postez,dar NIMIC!Ori e defectiune,ori e …cenzura!

 5. De ce, căpițe decapitate ????

 6. acest om nu merita sa fie luat peste picior, pur si simplu nu merita!

  coronavirusul asta scoate la iveala toate fisurile morale din personalitatea noastra!

  un ii urez multa sanatate si ii multumesc pentru tot ce a facut…nici macar nu stiu cum il cheama, sa-i fi trimis un mail…

  • Cata dreptate aveti!
   Sa iei un in deradere un OM, cu familie ,cu o viață întreagă înaintea lui, indiferent ca e militar sau nu, si care a intrat in Infern_ cred ca sunteti de acord cu mine ca ATI Suceava este un astfel de loc_ e o mizerie!

  • Exact, criza este un moment revelator care face distincția între javre și oameni, între cei care sacrifică ceva pt. ceilalți și șobolanii care se ascund până trece perioada de „restriște”! Sănătate și recunoștință d- lui doctor!

  • Il cheama capitan Mihai Marginean, puteai sa vezi interviul pe care l-a dat cu 2 zile inainte, cand se plangea ca l-a lovit situatia de la Suceava de s-a scapat pe el. Marele militar cu mucii pe piept.

 7. Asta zicea ca covidul i-a prins in fundul gol! Desi au avut 2-3 luni avans fata de alte.tari.. si sunt militari, medici militari!

  A recunoscut ca nu s-au pregatit deloc! Asta e marea armata romana!

  Jeggeneralul care cumuleaza pensie si salariu, o duce bine la sv ! Vine banu, a intrat pensia, salariul … Traiasca!

 8. !Manuela

  eu zic sa cereti sa va duceti in locul *jeggeneralului* care cumuleaza pensia si salariul!

  in loc sa apreciati riscul la care se supune…va uitati ca primeste bani….

  cel la care faceti aluzie are o pensie cu care nu are ce face….pur si simplu nu are ce face…

  iar daca a acceptat sa se implice o face din cu totul alte considerente decat banul…

  si stiti ca ne-am mai intalnit pe forumuri, cand cereati gloante in cap pentru un demnitar….care a luat o anumita pozitie politica!

  aveti carente mari la nivel de caracter, mari de tot….

 9. !Magistrat
  !Alex1

  pana la urma am aflat

  e vorba de Alexandru Mărginean, medic militar, specialist în anestezie-terapie intensiva

  ii transmit pe aceasta cale multa sanatate, multa sanatate,

  sa lupte, sa stie ca oamenii au nevoie de el…ca sa nu mai spun de familie, parinti….

 10. L-am apreciat pe dl doctor in postarea de acum cateva zile, din care rezulta, in ce am inteles eu, ca civilii nu aveau proceduri, si daca le aveau, nu le respectau. Si au venit militarii, sa puna ordine. Si au instituit circuite si proceduri. Si totusi ceva a mers prost. La civili e vina, la militari e fatalitate si eroism.
  Multa sanatate, doctore, si sa revii in linia intai!
  De ce transfer la Cluj, Suceava e nesigura pentru unii, pentru altii e de ajuns? Nu e carantina la Suceava?
  A fost transportat cu izoleta? Zic si eu, asa, ca civilul.

 11. !Plictisitu

  nu este Mihai Marginean, ci Alexandru Marginean…

  la slujba de la Biserica cand se citesc viii si mortii se citesc prenumele celor in cauza…..asa ca sa stii ca eroarea este majora!

  si apoi, trebuie sa recunosc ca dumneata esti un om viteaz, ai o vitejie extraordinara, sa stai in fata calculatorului

  si sa le dai cu jigniri cat in stanga, cat in dreapta….

  mai ales cand ti se schimba pempersii si nevasta te atinge la punctul sensibil