G4Media.ro

Meciul din Supercupa Turciei dintre campioana Galatasaray și vicecampioana Fenerbahçe se va…

Sursa foto: Captură video - Twitter / Türkiye #BizimÇocuklar

Meciul din Supercupa Turciei dintre campioana Galatasaray și vicecampioana Fenerbahçe se va juca în Arabia Saudită, în ciuda solicitării cluburilor de a nu o face

Federația Turcă de Fotbal a anunțat că meciul din Supercupă dintre campioana Galatasaray și vicecampioana Fenerbahçe se va juca în Arabia Saudită, la 29 decembrie, relatează duvarenglish.com.

Măsura a fost luată în ciuda faptului că ambele cluburi au cerut să joace meciul în Turcia, cu ocazia centenarului înființării Republicii Turce.

Într-un comunicat, TFF a precizat că lucrează pentru a crește valoarea de marcă a fotbalului turc și pentru a ajunge pe noi piețe.

„În calitate de TFF, desfășurăm proiecte foarte importante pentru a consolida economia fotbalului turc și pentru a crea surse alternative de venit pentru cluburile noastre. Ne propunem să generăm mai multe venituri prin noi modele de sponsorizare și cooperare, ducând prestigiul fotbalului nostru peste hotare, așa cum fac Premier League, La Liga și Serie A”, a declarat aceasta și a adăugat că această decizie a fost luată în conformitate cu această viziune.

Meciul se va disputa pe stadionul Al-Awwal Park (Universitatea King Saud) din Riad.

Președintele Galatasaray, Dursun Özbek, a anunțat anterior că clubul său a cerut ca meciul să se joace în Turcia „cu ocazia celei de-a 100-a aniversări a Republicii noastre”, în timp ce Fenerbahçe a solicitat ca acesta să se joace pe Stadionul Olimpic Atatürk sau pe Stadionul 19 Mai din Samsun.

După aceste controverse, șeful TFF, Mehmet Büyükekși, a declarat: „Am vrut să jucăm în Germania. Germania nu a permis ca cele două echipe turcești să joace un meci din motive de securitate. Anglia a refuzat din același motiv. Nicio țară europeană nu permite acest lucru. Azerbaidjanul ne-a invitat, dar acolo nu sunt bani. Organizarea Supercupei în Arabia Saudită va fi benefică pentru valoarea de brand a fotbalului turc”.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...