G4Media.ro

Meciul declarațiilor continuă între Corina Crețu și Lucian Șova: ”Nu sunteți singurul…

Meciul declarațiilor continuă între Corina Crețu și Lucian Șova: ”Nu sunteți singurul care la București îi ridicați osanale lui Dragnea, iar la Bruxelles îl denigrați cât puteați” / Șova: ”O discuție cu mine pe acest subiect nu ați avut”

Fostul comisar european, Corina Crețu, îl acuză pe fostul ministru PSD al Transporturilor, Lucian Șova, de faptul că, alături de alți demnitari social-democrați, îl denigrau ”cât puteau” pe Liviu Dragnea atunci când participau la reuniunile de la Bruxelles.

Acuzațiile Corinei Crețu vin pe fondul unui conflict izbucnit ieri cu Lucian Șova, pe care l-a acuzat că a refuzat o finanțare europeană pentru autostrada A8 pentru că voia mai întâi părerea lui Dragnea, în replică fostul ministru calificând-o drept ipocrită.

”O replică pentru dl Șova: -pe lângă lipsa de respect, mitocănia, grobianismul replicii Dvs- nu ați negat această discuție. Doar că am spus în loc de 2018, 2017. Vreți să vă spun ce cred eu: nici nu îl întrebaseți pe dl Dragnea ce crede despre autostrada Tg Mures- Iași- Ungheni, dar devenise pt toți psdiștii o modă la Bruxelles să dea vina pe Liviu Dragnea. Dvs, Negrescu, lista nesfârșită… Dacă e să spunem adevărul până la capăt, vă spun eu ce ați zis: nu că trebuie să îl întrebați pe Liviu, ci că nu vrea Liviu. Nu sunteți singurul care la București îi ridicați osanale dlui Dragnea, iar la Bruxelles îl denigrați cât puteați. Eu doar atât aș vrea sa întreb: cum de peste tot primesc aprecieri, doar din Romania cei din PSD continuă să mă jignească și să mă atace, în timp ce – în particular- își exprimă regretul că am plecat și îmi oferă mari funcții spunându-mi că aș fi o mare valoare pentru ei?”, a scris Corina Crețu pe Facebook.

Într-un drept la replică transmis redacției, Șova susține că nu a avut nicio discuție pe subiectul respectiv cu Corina Crețu.

”Dacă discuția ar fi avut loc în 2018, cum corectați acum, atunci aserțiunea cu privire la anul (viitor) centenar ar fi absurdă. Cum de fapt este toată susținerea dvs în legătură cu mine. Subliniez! O discuție cu mine pe acest subiect nu ați avut! O discuție cu Liviu Dragnea pe acest subiect nu am avut și nici nu mi-am propus vreodată să am. În rest, vă rog consultați-vă martorii pe care îi invocați”, a spus Șova..

Sâmbătă, europarlamentarul Pro România Corina Creţu a dezvăluit că în 2017, când era comisar european, i-a spus ministrului Transporturilor Lucian Şova că sunt bani europeni pentru studiul de fezabilitate la autostrada Iaşi-Târgu Mureş, însă ministrul i-a răspuns: “Trebuie să vorbesc cu Liviu“. În replică, Şova o acuză Creţu de ipocrizie şi nepricepere.

Corina Creţu a spus sâmbătă, la Iaşi, într-o conferinţă de presă, că PSD a făcut un rău imens ţării pe plan extern, iar acest lucru a dus la decredibilizarea României.

Europarlamentarul Pro România a povestit un episod petrecut în 2017, când, în calitate de comisar european, a discutat în biroul său de la Bruxelles cu ministrul de atunci al Transporturilor Lucian Şova pe tema autostrăzii Iaşi-Târgu Mureş.

“La mine în birou, am martori, i-am spus că anul viitor va fi Anul Centenar, hai să facem un gest simbolic. Avem încă cinci miliarde de euro la dispoziţie pentru infrastructura de transport. Nu putem finanţa totul, dar măcar să pornim studiul de fezabilitate pentru autostrada Târgu Mureş-Iaşi-Ungheni. Hai să facem un gest şi apoi din 2021 să începem construcţia în exerciţiul financiar viitor. Toată lumea a rămas şocată de răspunsul ministrului, care a spus “Nu ştiu, trebuie să vorbesc cu Liviu (Liviu Dragnea – n.r.)“. Aşa mi s-a întâmplat cu toate lucrurile. Nimeni nu a avut curajul să ia o decizie“, a declarat europarlamentarul Corina Creţu.

”Ipocrizie şi nepricepere! Te numeşti Corina Creţu. Atât cât am fost ministru al Transporturilor în 2017, tot atâta minte şi pricepere are doamna Creţu la fonduri europene şi altele”, a fost replica lui Lucian Şova.

El i-a cerut fostului comisar european spună românilor de ce a rupt cu mâna ei proiectul metroului Bucureşti – Otopeni în două şi a aprobat finanţarea proiectului doar până la Mall Băneasa.

”De ce am fost nevoiţi, eu şi o întreagă delegaţie să ne certăm pe acest proiect cu funcţionarii doamnei Creţu, ea lăsându-ne singuri în birou pentru că a plecat la fumat. Iar eu am martori şi memorie că ea era comisar în 2018”, a subliniat el.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

 1. De parca noi nu am sti ca nu misca nimic in PSD fara Dragnea!
  #NIMIC!
  Javre ordinare, acum se „reseteaza” cu baronetii analfabeti in frunte!
  Au trimis-o in somaj pe analfabeta Vasilica Dancila, si a aparut „reformatorul” Ciolacu, „reformatorul” care a fost omul de incredere al lui Dragnea, care NU a muncit nimic la viata lui pana la 32 de ani cand partidul l-a ridicat in functii politice!
  Ciolacu asta daca ramane fara functie politica, NU stie sa faca NIMIC, isi deschide vreun chiosc de succes, precum cel din 2017!
  https://newsweek.ro/politica/baronimea-reseteaza-psd

 2. Raspuns la întrebările doamnei Cretu:
  – doar in Romania poți găsi români care știu realitatea traiului din aceste zile iar dvs de mult nu mai simțiți românește! La dvs patriotismul are preț !!!
  – funcțiile nu vi le oferă „toti”! Funcțiile vi le tot promite Pro-România dar dvs realizați că sunt fără valoare si încercați prin metode meschine de a va crește cota și a cauta sponsori, indiferent de țară sau culoare politica. Rusine!!!

 3. Minciuni in serie, cusute cu ata alba. Mai intai, anul 2017 – cand Sova nu era ministru. Stai, ca am gresit anul! Se intampla! Da, dar spuneai, tot tu, ca la anu’ e centenaru’. Asadar, era 2017. Sau n-a spus nici chestia cu centenaru’. Nu cumva a visat?

 4. Când era Dragnea nu sufla, acum e în dizidență. Hai siktir, ești o râmă care nu știe de cine să se mai lipească! Poate crezi că de deșteaptă ai fost la CE, nu te- a trimis PSD- ul. E mișto la PSD acum- canibalism

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.