G4Media.ro

Mecanicul preferat al americanilor care dețin mașini Ferrari de epocă, acuzat de…

Sursa foto: Instagram/ ferrari_1966 Donnie Callaway

Mecanicul preferat al americanilor care dețin mașini Ferrari de epocă, acuzat de furt și fraudă/ El a fost promovat și de fostul star tv Jay Leno, cunoscut colecționar de mașini

Puțini mecanici postează fotografii cu ei înșiși pe canalele venețiene, se laudă că au cumpărat opere de artă de 30.000 de dolari sau frecventează hotelul George V din Paris și Chateau Marmont din Los Angeles, scrie Bloomberg.

Dar aceasta a fost viața pe care Donnie Callaway a descris-o prin intermediul rețelelor de socializare clienților bogați, care i-au trimis Ferrari-urile și Alfa Romeo de epocă pentru a beneficia de atingerea sa mecanică magică, după cum se spune.

La 1 aprilie, Callaway a fost încarcerat în închisoarea Lower Buckeye din comitatul Maricopa din Arizona, fiind acuzat de furt, trafic de bunuri furate, fals și fraudă.

Mecanicul în vârstă de 60 de ani fusese arestat cu câteva ore mai devreme, după ce ar fi încercat să vândă un Ferrari Daytona și un Ferrari 512BB unui colecționar din Arizona, care se pare că ajunsese să suspecteze că Callaway nu deținea de drept vehiculele pe care le vindea. Colecționarul a pus la cale ceea ce persoanele apropiate au descris ca fiind o operațiune de urmărire. Colecționarul nu a putut fi contactat pentru comentarii. Persoanele apropiate nu au dorit să fie identificate pentru a nu afecta eventualele procese viitoare, au declarat acestea.

Callaway trebuie să achite o cauțiune de 400.000 de dolari în numerar, potrivit Biroului șerifului din Maricopa. O audiere de punere sub acuzare este programată pentru 17 aprilie; un proces este programat pentru 14 august.

Callaway a fost promovat în ultimii ani de comentatori influenți din domeniul auto, precum Matt Farah și Jay Leno, care l-a prezentat în cadrul emisiunii sale populare pe tema auto de pe YouTube. Acum, unii dintre cei mai bogați entuziaști ai mașinilor italienești din California se străduiesc să strângă piesele vehiculelor pe care i le-au încredințat.

„Nu mulți mecanici din SUA pot lucra la acest nivel”, spune Steve Serio, un broker care se ocupă de procurarea de mașini de top pentru colecționari printre care se numără și Jerry Seinfeld. „Ar putea fi 20 de persoane în California, dar cu siguranță nu sunt 50. Este o afacere pe cale de dispariție. Este greu să găsești oameni capabili”.

Nimeni nu pare să se îndoiască de faptul că reparatorul știa cum să se descurce cu motoarele mașinilor pe care le ținea în hangarul aerodromului care îi servea drept atelier și reședință în Lancaster, la aproximativ 70 de mile nord de Los Angeles. El posta adesea pe rețelele de socializare imagini cu proiectele sale, cum ar fi un motor Ferrari 512 pe jumătate construit.

„Munca lui este ireproșabilă”, a declarat Farah într-un interviu telefonic din 5 aprilie. „Mi-a oferit un tarif corect pentru o muncă de o calitate excelentă”.

Alții pomenesc o experiență similară. Alexander Knox, care se numește @thego_getter pe Instagram, a scris o postare pe 21 iulie 2022, care l-a descris pe Calloway ca fiind un „savant Ferrari” cu un set de abilități extraordinare „care se întâmplă să fie incredibil de umil”. El a continuat: „Sunt foarte recunoscător pentru înțelepciunea sa, experiențele de viață împărtășite, sfaturile și lecțiile sale”.

„Un adevărat actor de clasă” este modul în care Dyuna Morgan l-a descris pe Callaway într-o postare pe Instagram din 13 iunie 2022. Morgan, care se numește @thegentlemanofleisure, se pare că i s-a alăturat lui Callaway în Veneția în 2021, potrivit postărilor sale de pe Instagram. Knox și Morgan nu au răspuns la solicitările de comentarii.

Dar printre numeroasele comentarii pozitive postate pe site-ul proeminent de știri și comentarii Ferrari Chat se numără și cele ale utilizatorilor care se plâng de taxele opace ale Callaway și de tendința de a percepe taxe excesive.

„Acest tip ar trebui să fie EVITAT – nu să fie făcut să pară un super mecanic”, a scris unul pe nume versamil într-un topic din 2023 despre o factură de service de 130.000 de dolari pentru un Ferrari 328.

Un altul, sub numele Nuvolari, a fost de acord: „Prețurile precum cele prezentate sunt cele care dau o reputație proastă a atelierelor mecanice și descurajează oamenii să dețină Ferrari. Acestea sunt monstruos de mari chiar și pentru standardele unei reprezentanțe Ferrari din Beverly Hills, ca să nu mai vorbim de un one man show care operează într-un hangar de avioane în mijlocul pustietății.”

Istoricul lui Callaway relevă probleme juridice care datează de peste două decenii, potrivit unor documente juridice obținute de Bloomberg. El a fost acuzat de mai multe cazuri de furt și fraudă și a avut o condamnare pentru furt prin efracție în 2001; o condamnare pentru posesie de substanțe controlate și o condamnare pentru furt calificat în 2003; o condamnare pentru violență domestică în 2006; și condamnări pentru sperjur și extorcare în 2012, printre altele.

La 21 februarie, Thomas Shaughnessy, un consultant și istoric al mărcii Ferrari, a depus o declarație legală la Curtea Superioară a statului California pentru comitatul San Diego în care afirmă că, la salonul auto Retromobile din Paris, a fost martor la încercarea lui Callaway de a vinde un Ferrari Monza rar deținut de altcineva. Callaway vindea Monza ca și cum i-ar fi aparținut, se arată în declarație. Declarația părea să fie legată de un proces separat în curs de desfășurare împotriva lui Callaway. Avocatul angajat pentru acest proces a refuzat să comenteze.

Între timp, un nou cont de Instagram a apărut sub numele lui Callaway, descriindu-l ca fiind un „escroc”. Începând cu data de 10 aprilie, singurele postări de pe acesta au fost capturi de ecran cu poza sa de identificare de la poliție și cu istoricul cazului său penal. Nu este clar cine a creat contul.

Un alt proces, intentat la 11 august 2023 de Arthur Teerlynck din Kuurne, Belgia, a invocat practici comerciale neloiale, încălcări ale legii californiene privind reparațiile auto, încălcarea contractului și fraudă, printre alte acuzații.

În acel proces se solicită, printre altele, restituirea unui Ferrari Daytona din 1973, evaluat la 950.000 de dolari, a unui Maserati 3500 Spyder Vignale din 1961, evaluat la 825.000 de dolari, a unui Ferrari 328 din 1986, evaluat la 100.000 de dolari, a unui Rolls-Royce Flying Spur din 1995, evaluat la 40.000 de dolari, precum și a diferitelor piese și titluri. Aceasta solicită despăgubiri pentru suprataxare, plus taxe și alte daune, precum și un proces cu juriu.

„Reclamantul a plătit peste 1.465.989,00 de dolari pârâtului Callaway pentru taxele de brokeraj și serviciile de reparații efectuate la vehiculele sale”, se arată în proces.

Acesta susține, printre altele, că Callaway nu avea licența necesară din punct de vedere legal pentru a lucra ca mecanic de reparații auto. Se susține că Callaway și-a asumat în mod abuziv controlul asupra vehiculelor reclamantului și că încerca în mod activ să ascundă vehiculele. De asemenea, se susține că, în timpul unei călătorii în Belgia, Callaway a fost lăsat nesupravegheat în atelierul de reparații al reclamantului și a introdus în mod intenționat mici bucăți de metal în bujiile unui Ferrari Testarossa de 200.000 de dolari, provocând defectarea motorului.

„După ce [Callaway] a plecat din Belgia, reclamantul a observat că [acesta] a început să facă postări pe rețelele de socializare cu privire la Testarossa, unde [acesta] a făcut afirmații precum: „Nu va mai fi văzut niciodată pe șosea” și „Este [sic] ultima plimbare””, se arată în proces.

Prin intermediul avocatului său, Teerlynck a refuzat să comenteze. Avocatul lui Callaway în cazul Teerlynck a refuzat, de asemenea, să comenteze. O audiere în instanță cu privire la statutul cazului este stabilită pentru 14 mai.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Mecanici falși și escroci care se folosesc de influenceri mincinoși.