G4Media.ro

Măsuri fără precedent în istoria Sibiului: grădinițele, școlile și universitatea sunt închise…

Măsuri fără precedent în istoria Sibiului: grădinițele, școlile și universitatea sunt închise săptămâna viitoare, de summitul UE. Ce se întâmplă cu evaluarea la clasa a II-a

Mobilizare fără precedent în istoria orașului Sibiu: toate creșele, grădinițele, școlile și universitatea sunt închise săptămâna viitoare. Motivul: orașul găzduiește Summitul informal al șefilor de stat sau de guvern din UE. “Sunt unități de învățământ unde sunt instalate deja spitale de campanie, iar în unele școli sălile de sport sunt organizate ca dormitoare de campanie”, a declarat pentru Edupedu.ro purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Sibiu. Acesta a adăugat că nici elevii de clasa a II-a nu vor veni la școală, deși în cazul lor se desfășoară Evaluarea Națională.

“Este fără precedent mobilizarea din orașul Sibiu. Sunt unități de învățământ unde sunt instalate deja spitale de campanie, iar în unele școli sălile de sport sunt organizate ca dormitoare de campanie”, a explicat pentru Edupedu.ro purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Sibiu, Constantin Dincă.

În ceea ce privește Evaluarea Națională de la clasa a II-a, care potrivit calendarului de examene este programată chiar în zilele 7-10 mai 2019, ea va fi amânată în tot județul Sibiu.

“S-a făcut solicitare la Ministerul Educației pentru amânarea Evaluărilor Naționale de la clasa a II-a, de data asta pentru tot județul. Probele de evaluare vor fi susținute în săptămâna următoare summitului. Deci elevii de clasa a II-a din județul Sibiu vor susține Evaluarea Națională în săptămâna 13-17 mai, când se dă și Evaluarea la clasa a IV-a. La clasa a II-a vor fi alte subiecte decât cele susținute de elevi în calendarul normal”, a explicat pentru Edupedu.ro inspectorul școlar Constantin Dincă.

Acesta a precizat că “au fost modificate și perioadele din calendarul mișcării personalului didactic, pentru că noi în perioada asta aveam partea de transfer școlar. E un alt calendar, care se aplica numai în județul Sibiu, cu activitățile decalate pentru următoarea săptămână”.

Săptămâna viitoare, pe 6-10 mai 2019, “în municipiul Sibiu, nu vin la școală copiii de la nicio unitate de învățământ, fie că vorbim despre creșă, grădiniță, școala, liceu sau universitate. Toate cursurile sunt suspendate săptămâna viitoare”, a declarat pentru Edupedu.ro purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Sibiu.

Concret, în orașul Sibiu, Vacanța de Paști este de 3 săptămâni. “Cu mențiunea că s-au recuperat cursurile care nu se fac, în proporție de peste 75%, fie prin prelungirea programului zilnic cu 1-2 ore, fie în zilele de sâmbătă. S-a făcut această recuperare, în proporție de 75, până în vacanța de Paști”, a precizat oficialul, pentru Edupedu.ro. Acesta a explicat că școlile din Sibiu au putut face deja recuperarea orelor pe care le vor pierde, pentru că “noi am trimis solicitare în acest sens către Ministerul Educației la sfârșitul lunii februarie, iar în martie ne-a venit aprobarea. În prima sâmbătă din martie s-a recuperat deja ziua de luni”.

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Oricum evaluarea e o aiureala inventata de un minister panicat, care face orice ca sa para ca lucreaza.

  2. Masuri mai drastice decat in primul razboi mondial cand generalul Falkenhain urmarea luptele din clopolnita impunatoarei catedrale gotice a comunitatii luterane din Sibiu.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.