G4Media.ro

Măsura simplă luată de Franța pentru creșterea ratei imunizării antigripale: Oamenii se…

Sursa foto: Pixabay.com

Măsura simplă luată de Franța pentru creșterea ratei imunizării antigripale: Oamenii se pot vaccina în farmaciile din întreaga țară

Franța a introdus, începând din această toamnă, o măsură nouă care să ducă la creșterea ratei imunizării antigripale mai ales în rândul categoriilor vulnerabile: farmaciștii au fost autorizați să vaccineze populația, chiar în unitățile în care lucrează, scrie Le Monde.

Campania de vaccinare împotriva gripei sezoniere a început marți în Franța.

Noua măsură a fost luată în urma unui proiect-pilot implementat anul trecut în patru regiuni din Franța, în care aproape un milion de persoane au beneficiat de vaccinarea în farmacii, astfel că ministerul Sănătății a decis extinderea acestei practici la nivel național.

Scopul acestei măsuri este de a determina persoanele cele mai vulnerabile de a se vaccina, mai ales în localitățile în care oamenii nu au servicii medicale în apropiere. Este vorba despre persoanele cu vârste de peste 65 de ani, acelea care suferă de o boală cronică, precum diabetul, insuficiența cardiacă sau o boală respiratorie, cum ar fi astmul sau bronho-pneumonia cronică, femeile însărcinate și oamenii care suferă de obezitate morbidă. Pentru toate aceste categorii, vaccinul este gratuit.

Citește și: 

Primele cinci cazuri de gripă din acest sezon au fost confirmate în București și Iași

Sursa foto: Pixabay.com

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează