G4Media.ro

Măștile pentru față vor fi obligatorii în magazine și în transportul public…

foto; captură video BBC

Măștile pentru față vor fi obligatorii în magazine și în transportul public din Anglia începând de marți, ca răspuns la noua variantă Omicron, a anunțat ministrul britanic al sănătății

Ministrul Sajid Javid a spus de asemenea că testele PCR pentru toate sosirile din străinătate vor fi necesare “cât mai curând posibil”, odată ce cele patru națiuni britanice – Anglia, Scoția, Țara Galilor și Irlanda de Nord vor fi conveni asupra detaliilor, acestei măsuri care va fi o cerință obligatorie de marți 30 noiembrie de la 04:00 GMT (06:00 în România).

Coordonarea este necesară întrucât cele patru națiuni au competențe exclusive în acest domeniu, iar guvernul britanic are competențe doar în Anglia, care spre deosebire de celelalte trei națiuni nu are parlament propriu, diferit de parlamentul Regatului Unit.

Ministrul Javid a declarat la Sky News că regulile privind măștile de față vor fi aplicate de marți, dar a adăugat că speră ca toate noile măsuri să poată fi ridicate din nou “în câteva săptămâni”.

“Motivul pentru care am stabilit aceste măsuri ieri este să protejăm progresul pe care l-am făcut, astfel încât să putem continua să ne bucurăm de Crăciun cu familiile noastre” a declarat el la BBC adăugând că guvernul va întreprinde “acțiuni rapide, într-un mod proporțional, oriunde va fi necesar”, dar nu crede că este nevoie să lucreze de la domiciliu.

Ministrul Javid a mai spus că se așteaptă ca consilierii guvernului în materie de vaccinuri să ofere  “iminent” recomandări cu privire la modificările aduse programului de rapel. Este examinată oferirea dozei Booster pentru persoanele între 18 și 39 de ani, precum și oferirea celei de-a doua doze copiilor de 12 – 15 ani, așa cum a fost deja oferită celor de 16 – 17 ani.

La o conferință de presă sâmbătă, premierul Boris Johnson a enumerat noile măsuri temporare și de precauție – și a spus că vor fi revizuite în trei săptămâni, chiar înainte ca majoritatea școlilor să intre în vacanța de Crăciun.

Boris Johnson a anunțat restricțiile după ce s-a confirmat că două cazuri de Omicron au fost detectate în Brentwood, Essex, sud-estul Angliei și Nottingham, centrul Angliei. Oficialii au spus că aceste cazuri au fost legate între ele și provenite din călătorii în Africa de Sud, unde noua variantă a fost identificată pentru prima dată.

Surse: BBC, Sky News

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. 2 cazuri identificate… cate oare sunt in libertate?

    • Acuma, aburul a scăpat de sub lampă!
      Mno, apucă-te și prinde aburu’ la loc – cu lampa / cu vaccinul. Care – dacă iei seama la gura lumii – nici măcar nu se pune problema să fie pus disponibil spre înțepare, dat fiind că doar testele am înțeles că ar dura în jur de 100 de zile!..

  2. O masura binevenita dar insuficienta. Ar trebui sa le dea cu bate-n cap, gorbace pe spinare si rangi de fier date cu sete peste genunchi pana le creapa osul celor nevaccinati. Sa-i vezi cum se racoresc rapid si nu mai au chef de haos in numele unei libertati prost intelese.