G4Media.ro

Masca de protecție obligatorie în jurul școlilor și în județul Cluj

sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Masca de protecție obligatorie în jurul școlilor și în județul Cluj

Prefectul județului Cluj, Mircea Abrudean, a anunţat, luni, că, printr-o hotărâre a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, se instituie obligativitatea purtării măştii de către toate persoanele de peste 5 ani pe o rază de 100 de metri în jurul tuturor şcolilor din judeţ.

„Observăm o creştere alarmantă a numărului de cazuri în judeţul Cluj. (…) Trendul este ascendent şi trebuie să luăm nişte măsuri de restricţionare a unor activităţi pentru prevenirea răspândirii acestui virus şi pentru a scădea presiunea pe sistemul medical. În momentul de faţă, cele trei spitale COVID funcţionează la capacitate aproape maximă, atât în ceea ce priveşte terapia intensivă, cât şi pe secţiile COVID”, a spus Mircea Abrudean, citat de Agerpres.

El a anunţat că în Dej şi Gherla sunt suspendate activităţile cu publicul în cazul restaurantelor şi cafenelelor, în interior, precum şi sălilor cu jocuri de noroc. De asemenea, ca urmare a depistării mai multor cazuri de elevi cu COVID-19, Colegiul „Andrei Mureşanu” Dej şi Liceul „Petru Maior” Gherla trec la scenariul 3, în care cursurile se desfăşoară online.

Prefectul Mircea Abrudean a menţionat că, deocamdată, incidenţa COVID-19 în Cluj-Napoca este de 1,33 la mie.

Citește și Botoşani, al doilea județ în care purtarea măştii de protecţie devine obligatorie pe o rază de 100 de metri în jurul școlilor

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. foarte bine, in jurul scoli, dupa care intra in scara blocului fara masca, intra in lift fara masca, la piata fara masca, treziti-va !

  2. Pas cu pas ne ducem inapoi in primavara liberala.