G4Media.ro

Masa caldă și hrană diversificată în școli – amendamentele lui Liviu Dragnea…

Masa caldă și hrană diversificată în școli – amendamentele lui Liviu Dragnea au fost votate cu scandal. Opoziția acuză PSD de plagierea textelor

Două amendamente semnate de liderul PSD Liviu Dragnea au stârnit un adevărat scandal în comisia de buget, unde Ecaterina Andronescu a fost audiată ieri și unde bugetul ministerului Educaţiei a primit completări. Ministrul a anunțat că un președinte de comisie trebuie să depună un amendament legat de masa caldă în școli. Acesta ar fi prevăzut o sumă pe care Andronescu a calificat-o drept ”indestulătoare”. În replică, deputatul PNL Raluca Turcan a sesizat că amendamentul nu fusese introdus regulamentar la vot și i-a acuzat apoi de plagiat pe membri PSD, susținând că ar fi copiat unul dintre amendamentele depuse chiar de ea cu o zi înainte, la comisia de învățământ.

Iată o parte din dezbaterea din comisie:

Ecaterina Andronescu: Pentru școala după școală, ca și pentru alimentația diversificată și pentru învățământul profesional există resurse bugetare. Dacă comisia decide să avem și mai mult, nu este nicio problemă, dar am înțeles că președintele comisiei de buget-finanțe de la cameră va propune astăzi un amendament și banii merg în această direcție – să creștem numărul celor care beneficiază de o masă caldă. Este un lucru foarte important și dacă am putea, prin programul Școală după școală să-i ținem la școală și cu supravegherea profesorilor, cu așezarea în normă a acestor ore pe care le petrec în plus la școală, ar putea să fie un salt, nu numai în pregătire, ci și în educație.

Raluca Turcan: Îmi cer scuze doamna ministru, ați afirmat că știți că președintele comisiei va susține un amendament. Noi tocmai am discutat despre amendamentele PNL. Să înțeleg că…

Doneaza prin PayPal paypal icon
Donatie recurenta

Doneaza lunar pentru sustinerea proiectului G4Media

Doneaza prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Doneaza prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Cantine la tot boborul!
    Si sa vezi ce o sa mai creaca PIB-ul.
    Dar câți dintre părinți au curaj sa-si lase copii sa mănânce ce le da pardidul?
    Asta pentru ca pe de o parte presupune o logistica de război pe care statul nu o are pe de alta parte firmele partidului abonate la acest contract nu vor fi un garant al calitatii si securității alimentare.
    Comisionul trebuie luat!

  2. Grupul infracțional alde’pzd este un plagiat, prin propria existență. Unul cu influențe ruso-orientale. Prin definiție sunt prosti de bubuie, incapabili de a aduce plus valoare în societate.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.