G4Media.ro

Mărturia unui cercetător: Asta doare rău de tot. Guvernul premiază cu fast…

Cristian Presura / Foto: unibuc.ro

Mărturia unui cercetător: Asta doare rău de tot. Guvernul premiază cu fast o minciună gogonată ca Salonul de la Geneva. Plus: una dintre invenții a mai fost premiată și în 2014

“Vă spun sincer, asta doare rău de tot! Să vezi cum guvernul României premiază cu fast o minciună gogonată cum este Salonul de la Geneva arată cât de rupt este de realitatea cercetării”. Semnalul de alarmă este tras de fizicianul Cristian Presură, cercetător la compania Philips în Olanda. Autor al volumului “Fizica Povestită” și unul dintre cercetătorii cei mai dedicați popularizării științei, Presură spune: “Cercetătorii buni publică în Nature și Science, nu merg la Geneva! Acolo este un salon de inventică pentru amatori, ca unchiul meu”.

Omul de știință atrage atenția că “una dintre invenții (Pansament biorezonant destinat vindecării rapide a plăgilor) premiată acum în 2019 a mai fost premiată și în 2014”. Amintim că premierul și ministrul Cercetării au premiat joi, 18 aprilie, într-un eveniment organizat cu fast la Palatul Victoria, medaliații Salonului Internațional de Inventică de la Geneva.

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. Salonul de la Geneva este pentru „cercetatori” ceea ce este New York Festivals International TV&Film pentru gurnalisti ca aia de la latrina 3, un loc unde se duc sa isi cumpere medalii la kil ca sa se dea apoi mari in ochii prostilor. Sclipici cat cuprinde, sute de categorii, toti participantii iau aurul, valoare zero.

    • Foarte buna comparatia,bine de reamintit de unde isi recolteaza Antenele premiile.Super interventie.

  2. Salonul de inventii de la Geneva este GLUMA unor organizatori din Geneva care cheamă inventatori „neinformati” să-și facă publice „conceptiile” lor, conceptii si idei care incă nu au fost aplicate…. un fel de a „pescui” idei care in proportie de 90% nu au trecut prin cercetarea stiintifica a vreunei institutii si care nu au protectie internatională si deci POT FI INSUITE fără problema existenței un drept exclusiv asupra lor. Românii sunt campioni la asemenea „oferte” …si România „ii premiază” . Si ce-i cu asta, dacă toate ideile creative ale românilor rămân pe hârtie? Inimaginabilă prostie ! România ar trebui să ofere acelor inventatori sprijin in cercetarea si realizarea lor in faza de pilot …PENTRU ROMÂNIA ! Cât va mai dura această PROSTIE ?