G4Media.ro

Mario Draghi, solicitat să consilieze Uniunea Europeană pentru a menţine economia competitivă…

Sursa Foto: European Commission

Mario Draghi, solicitat să consilieze Uniunea Europeană pentru a menţine economia competitivă pe măsură ce face tranziţia la energia verde

Fostul premier italian şi preşedinte al Băncii Centrale Europene, Mario Draghi va fi solicitat să consilieze Uniunea Europeană pentru a menţine economia competitivă pe măsură ce face tranziţia la energia verde, a declarat miercuri preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, informează Reuters.

În vârsta, 76 de ani, Mario Draghi, este considerat de unii drept salvatorul euro pentru modul în care, în perioada 2011-2019 când a fost preşedintele Băncii Centrale Europene, a calmat pieţele financiare prin promisiunea că va face „tot ce este nevoie” în perioada crizei datoriilor suverane care a ridicat o ameninţare existenţială la adresa zonei euro.

În discursul anual privind starea Uniunii Europene, Von der Leyen a spus că UE trebuie să se uite mai departe în viitor şi să vadă cum poate să răspundă la trei mari provocări (forţa de muncă, inflaţia şi mediul de afaceri) şi să vadă cum poate rămâne competitivă.

Publicitate electorală

„Acesta este motivul pentru care i-am cerut lui Mario Draghi – una dintre minţile strălucite ale Europei din domeniul economiei – să întocmească un raport privind viitorul competitivităţii europene. Pentru că Europa nu va precupeţi niciun efort pentru a-şi păstra avantajul competitiv”, a afirmat Von der Leyen.

O sursă din apropierea acestui doar a spus că Draghi a acceptat însărcinarea şi „foarte interesat de acest subiect”. Raportul privind viitorul competitivităţii europene ar urma să fie prezentat în luna iunie sau iulie 2024, a adăugat sursa.

Draghi a fost premier al Italiei în perioada februarie 2021-octombrie 2022, conducând un guvern de uniune naţională care a trecut Italia prin criza COVID-19 şi turbulenţele provocate de invazia rusească din Ucraina.

În acest an, Mario Draghi a făcut un apel pentru crearea uniunii fiscale în UE. „Realizarea unei uniuni mai strânse se va dovedi singura modalitate pentru a livra securitatea şi prosperitatea dorită de cetăţenii europeni”, a scris Mario Draghi într-un articol publicat săptămâna trecută în The Economist.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Excelent!