G4Media.ro

Marine Le Pen cere referendum pentru supremația dreptului francez față de cel…

Marine Le Pen cere referendum pentru supremația dreptului francez față de cel internațional/ Lidera extremei drepte vrea să retragă dreptul automat la cetățenie al copiilor imigranți care se nasc în Franța

Lidera extremei drepte din Franţa, Marine Le Pen, a propus marţi, în cadrul campaniei sale pentru alegerile prezidenţiale din 2022, înscrierea în Constituţie a ‘priorităţii naţionale’, abrogarea dreptului pământului şi acordarea alocaţiilor familiale exclusiv francezilor, transmite AFP.

Potrivit sondajelor, Marine Le Pen, şefa Adunării Naţionale (RN, Rassemblement National – fostul Front Naţional), deja ajunsă în runda finală la prezidenţialele din 2017, este bine plasată pentru a intra în turul al doilea şi în 2022.

‘Franţa va rămâne Franţa sau va fi târâtă de torentul necontrolat de fluxuri de migraţie gigantice care vor mătura cultura noastră, valorile noastre, modurile noastre de viaţă?’, a întrebat candidata la prezidenţiale a formaţiunii de extremă dreapta, într-o conferinţă de presă.

Marine Le Pen propune să fie supus unui referendum un proiect de lege privind ‘controlul imigraţiei’. Cele trei obiective sunt ‘controlul fluxurilor de migraţie, protejarea naţionalităţii şi a cetăţeniei franceze şi supremaţia Constituţiei şi a dreptului franceze’ asupra dreptului internaţional, precum cel al Convenţiei Europene a Drepturilor Omului sau al Curţii Europene de Justiţie.

Marine Le Pen mai vrea să fie înscrise în Constituţie ‘controlul intrării străinilor’, ‘îndepărtarea străinilor condamnaţi pentru crime sau delicte grave sau a acelora care aduc atingere ordinii publice’, ‘prioritatea naţională’ şi ‘interzicerea oricărui comunitarism’.

Anumite prestaţii sociale, cum sunt alocaţiile familiale, ‘vor fi rezervate francezilor’, în timp ce interzicerea regularizărilor ‘va fi regula’, la fel ca ‘expulzarea străinilor delincvenţi’, a mai spus Marine Le Pen, care vrea şi să pună capăt reîntregirilor familiale.

RN mai prevede ‘abrogarea dreptului pământului’ (prin care cetăţenia unui stat se dobândeşte automat prin naşterea pe teritoriul acelui stat – n.red.), astfel încât naturalizarea să fie ‘supusă unor condiţii de asimilare strice şi verificate’.

sursa: Agerpres.ro, sura foto: Facebook

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

 1. Ca ce?
  Sunt zone/orase in franta…si nu putine si nu ceva cartiere rau famate…zici ca esti in africa.

  • Exact ca in SUA si in MB. Franta, ca si celelalte 2 tari, nu este o tara numai de albi. Cam de ceva secole incoace.

 2. A trebuit să așteptați atât ca să măcar încercați să luați măsuri d-astea logice și normale?

  • Toata aceasta permisivitate este urmarea directa a politicii imperialiste a Frantei si a necesitatii fortei de munca in domenii desconsiderate de localnici.
   Acum s-au acumulat consecintele superficialitatii in analizarea schimbarii masive democrafice si culturale fara nici un filtru critic.
   Nu se va intampla nimic, a trecut prea mult timp de cand legislatia s-a impamantenit, adica sunt prea multi cetateni francezi care nu vor permite modificari restrictive si care au conexiuni nebanuite, considerand permeabilitatea conceptului de cetatenie un bun castigat pe vecie, iar miscarile sociale violente si de tot felul vor face insuportabila agenda politica a statului, dar si cea cotidiana a cetatenilor.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.