G4Media.ro

Marile studiouri americane sunt interesate să revină în România, afirmă Raluca Turcan

Sursa foto: Unsplash / Thea Hdc

Marile studiouri americane sunt interesate să revină în România, afirmă Raluca Turcan

Ministrul Culturii, Raluca Turcan, afirmă că marile studiouri americane sunt interesate să revină în România.

„Marile studiouri americane sunt interesate să revină în Romania, valoarea profesioniştilor din ţara noastră fiind bine-cunoscută peste ocean”, a scris Turcan, sâmbătă, pe Facebook, după ce s-a întâlnit la Washington cu Charles H. Rivkin, Preşedinte şi CEO al Motion Pictures Association (MPA), care reuneşte cele mai mari studiouri de film, respectiv Walt Disney Studios Motion Pictures, Netflix Studios, LLC, Paramount Pictures Corporation, Sony Pictures Entertainment Inc., Universal City Studios LLC, şi Warner Bros. Entertainment Inc., relatează Agerpres.

Ministrul Culturii arată că l-a asigurat pe reprezentantul MPA de angajamentul său şi al Guvernului României în repornirea schemei de sprijin pentru producţia de opere audiovizuale în Romania.

„Săptămâna viitoare, Ministerul Culturii, prin Oficiul de Film şi Investiţii Culturale, va deconta primele plăţi, pentru proiecte care aşteaptă, de peste trei ani, ca statul român să-şi onoreze obligaţiile. La începutul anului următor, vom continua soluţionarea şi decontarea proiectelor restante, în paralel cu deschiderea unui nou apel de proiecte, într-o formă revizuită, care să crească competitivitatea Romaniei pe piaţa europeană a locaţiilor de filmare”, a mai scris Raluca Turcan.

Ministrul Culturii efectuează, începând cu 26 noiembrie până sâmbătă, o vizită în Statele Unite ale Americii.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

2 comentarii

  1. Sunt convins că abia așteaptă să plătească pensii speciale și salarii după ifosele covrigarului vostru fesenist, mărite lunar!

  2. 1,Asta visezi tu ? Ca dupa ce au luat trei ani teapa si avantajul s-a transformat in pierdere, ei sunt fierti sa revina…….. Timpul e bani acolo bre, la propriu ! Nu e o zicala in vant… 2, Sa mai amintesc ca asta a fost initiata pe vremea dancilezei si nimeni -cel putin public- nu a explicat care e ghiseftul Romaniei in schema de sprijin pentru producţia de opere audiovizuale în Romania – pentru producatorii Hollywood ?!! Ceva gen Baba si mitraliera – emanat de dragnea/psd cu care se mandreste acum pnl ……..