G4Media.ro

Marian Preda câștigă încă un mandat de rector al Universității București /…

Marian Preda și Cristian Preda – Surse: Colaj Universitatea din București / Cristian Preda-Facebook

Marian Preda câștigă încă un mandat de rector al Universității București / Cristian Preda și-a anunțat înfrângerea

Rectorul Universității din București, Marian Preda, a câștigat al doilea mandat, în urma alegerilor din cadrul universității. Contracandidatul său, fostul europarlamentar Cristian Preda, decan al Facultății de Științe Politice a Universității din București, și-a anunțat miercuri seara înfrângerea.

„Am pierdut competiția pentru postul de rector. L-am sunat pe învingător, l-am felicitat și i-am urat succes în al doilea mandat”, a anunțat Cristian Preda pe pagina sa de Facebook.

Potrivit surselor Edupedu.ro, Marian Prreda a obținut trei sferturi dintre voturi în scrutinul pentru funcția de rector.

Marian Preda este rector de un mandat, fiind ales în această funcție în 2019. Anterior, el a fost președinte al Senatului Universității din București (decembrie 2015 – decembrie 2019). Când Marian Preda devenea rector, și Cristian Preda devenea decan al Facultății de Științe Politice din cadrul aceleiași universități. Cristian Preda a mai fost decan la aceeași facultate și în perioada 2004-2010, în paralel cu activitățile sale din politică, potrivit CV-ului său. Între 2009 și 2019, el a fost membru al Parlamentului European.

În zona politicii, căile celor doi s-au intersectat în mod notabil acum un deceniu, în cadrul Fundației Mișcarea Populară, dar traseele lor au fost diferite, a scris Edupedu.ro.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează