G4Media.ro

Marea Britanie redeschide localurile cu servire în interior din 17 mai

Marea Britanie redeschide localurile cu servire în interior din 17 mai

Prim ministrul britanic Boris Johnson a anunțat etapa a treia a relaxării restricțiilor Covid în Anglia așa cum era programat de luni 17 mai. Printre măsurile cele mai așteptate se numără reluarea servirii interioare în localuri ca restaurante, pub-uri și cafenele, scrie RFI.

Măsurile anunțate de premierul Johnson includ:

• Ospitalitatea interioară se va relua, cafenelele, pub-urile și restaurantele fiind autorizate să servească mâncare și băuturi clienților în interior pentru prima dată din decembrie. Oamenii vor trebui să rămână așezați și să folosească serviciul de masă numai atunci când comandă, dar nu vor exista nicio restricție de circulație sau privind servirea alcoolului;

• Se vor redeschide, de asemenea, sălile de spectacole, precum cinematografele și muzeele, la fel și zonele de joacă pentru copii din interior.

• Lecțiile de sport în sală și competițiile de grup pot fi reluate.

• Unele evenimente mai mari în spații închise, cum ar fi conferințe, concerte și evenimente sportive, pot continua cu o participare maximă de 1.000 de persoane sau 50% din capacitate, oricare dintre acestea este mai mică.

• Când vine vorba de adunări în aer liber, locurile de divertisment în aer liber rămase care nu s-au redeschis încă – inclusiv cinematografele și teatrele în aer liber – vor putea să repornească, la fel și evenimentele în aer liber cu până la 4.000 de persoane sau 50% din capacitate.

• Un număr mic de evenimente pe stadion mai mari, inclusiv fotbalul din Premier League, vor avea permisiunea de a avea până la 10.000 de invitați sau 25% la sută din capacitate.

• Cazarea, inclusiv hoteluri, pensiuni și pensiuni, poate duce oaspeții din nou, iar vacanțele în străinătate vor fi permise și pentru unele țări cu nivel scăzut de Covid. Începând cu 17 mai, cei ce se întorc dintr-o țară pe “lista verde” (Portugalia, Israel, Singapore, Australia, Noua Zeelandă, Brunei, Islanda, Gibraltar, Insulele Falkland, Insulele Faroe, Georgia de Sud, Insulele Sandwich, Sfânta Elena, Tristan de Cunha și Insula Ascension) după o vacanță, nu mai trebuie să intre în carantină la sosire, nici acasă, nici într-un hotel (cu condiția prezentării unui rezultat negativ al testului Covid).

Citește articolul integral pe RFI.

sursa foto: Pexels

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.