G4Media.ro

Marea Britanie plănuiește măsuri de expulzare accelerată pentru azilanții respinși și infractorii…

Marea Britanie plănuiește măsuri de expulzare accelerată pentru azilanții respinși și infractorii străini

Ministrul de interne, Priti Patel, preconizează noi competențe pentru a impune sancțiuni de viză țărilor care nu iau înapoi solicitanții de azil eșuați și infractorii străini, relatează cotidianul londonez The Times. Marea Britanie va putea suspenda cererile de viză pentru cetățenii din aceste țări, va putea impune o taxă suplimentară de 190 de lire sterline pentru cererile lor sau poate spori timpul de procesare a vizelor.

Sancțiunile vor fi printre amendamentele la proiectul de lege privind naționalitatea și frontierele, când parlamentarii vor continua să dezbată săptămâna viitoare revizuirea legilor privind azilul. Puterile vor afecta întregul serviciu de vize, inclusiv vizele de studiu, de muncă, de vizitator și de rezidență, inclusiv post Brexit (Settlement Scheme).

Țările în care Marea Britanie are cele mai mari dificultăți de a convinge să-și ia înapoi cetățenii includ Eritreea, Gambia și Bangladesh.

Marea Britanie s-a confruntat, de asemenea, cu probleme de returnare a solicitanților de azil eșuați și a infractorilor străini în India și Pakistan. Cu toate acestea, un acord de migrație și mobilitate încheiat cu India în acest an a inclus o scutire de noile penalități de viză. De asemenea, se așteaptă ca Pakistanul să scape de pedeapsă, deoarece “sunt în joc lucruri mult mai importante”, inclusiv parteneriate de securitate și antiterorism, potrivi surselor oficiale.

Alte măsuri care urmează să fie adăugate la proiectul de lege includ noi tehnici de evaluare a vârstei pentru a combate solicitanții de azil adulți care se prezintă ca fiind copii.

Patel a aprobat metode precum razele X ale oaselor antebrațului, despre care se spune că sunt cel mai precis mod de estimare a vârstei și analiza ADN, cum ar fi metilarea. Ministerul de interne a eliminat planurile de utilizare a controalelor dentare după ce Asociația Dentistilor Britanici a declarat că nu sunt suficient de exacte.

Marea Britanie are o mândră istorie de a fi deschisă lumii, dar ne așteptăm pe bună dreptate ca partenerii noștri internaționali să colaboreze cu noi pentru a-i lua pe cei care nu au dreptul să fie în Marea Britanie … Este nedrept pentru cetățenii și contribuabilii din Marea Britanie. că această presiunea este pusă pe serviciile noastre publice de către cetățeni străini fără drept legal de a fi aici. ” a declarat Patel, ea însăși fiica unor părinți de origine indiană care au emigrat în Marea Britanie din Uganda

Conform modificărilor aduse schemei de îndepărtare anticipată, infractorii străini care au executat peste jumătate din pedeapsa privativă de libertate vor fi eligibili pentru expulzare cu până la 12 luni înainte de sfârșitul pedepsei, spre deosebire de nouă luni în prezent.

Alte amendamente depuse de guvern includ extinderea tipurilor de cereri care pot fi tratate într-un apel accelerat de la detenție, astfel încât mai multe cazuri să poată fi soluționate în timp ce persoana este reținută. Aceasta include infractorii străini.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

  1. Nu s-ar putea imediat? La cea mai mică acuzație, nu condamnare, de infracțiune cu violență?

  2. Cei mai rai dulai de paza care ajung in functii publice sunt imigrantii. Astia au nevoie, daca devin sefi in tara de adoptie, sa demonstreze tuturor cat de buni si folositori sunt societatii, ca sa-si justifice integrarea deplina si sa scape de frustrarea de a fi mereu priviti ca fiind imigranti sau urmasi ai acestora. Vezi si Sarkozy, Farage, etc.

  3. E o idee buna,deoarece sunt de acord cu faptul că,cine muncește și plătește o taxă să aibă toate drepturile in aceasta tara.cine nu-i place munca și are casa masa asigurata de la stat că vin cu tot neamul lor aici afara că așa e normal.