G4Media.ro

Marea Britanie oferă un „program major de pregătire” pentru forțele militare ucrainene

Sursa foto: Twitter/ Boris Johnson

Marea Britanie oferă un „program major de pregătire” pentru forțele militare ucrainene

Marea Britanie a propus forțelor militare ucrainene un „program major de pregătire” care ar „schimba fundamental ecuația războiului”, a anunțat vineri Downing Street, într-un comunicat, în contextul vizitei premierului Boris Johnson la Kiev, potrivit CNN.

„În timp ce soldații ucraineni lansează rachete britanice în apărarea suveranității națiunii dumneavoastră, ei o fac și în apărarea libertăților pe care le considerăm garantate. De aceea, i-am oferit președintelui Zelenski un nou program major de pregătire militară care ar putea schimba ecuația acestui război – valorificând cea mai puternică dintre forțe, determinarea ucrainenilor de a învinge”, a declarat Boris Johnson, citat în declarație.
„La două luni de la ultima mea vizită, curajul, determinarea și rezistența ucrainenilor sunt mai puternice ca niciodată și știu că această hotărâre de nezdruncinat va supraviețui mult timp ambițiilor deșarte ale președintelui Putin”, a adăugat el.

Potrivit Downing Street, programul are potențialul de a antrena până la 10.000 de soldați la fiecare 120 de zile, fiecare soldat urmând să petreacă trei săptămâni la cursuri de pregătire în afara Ucrainei, învățând abilități de luptă pentru linia frontului, precum și pregătire medicală de bază, securitate cibernetică și tactici de contracarare a exploziilor.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

10 comentarii

 1. Nici un troll prorus pe’aici cu sfaturi de bine pentru britanici – sa’i lase pe ucrainieni in plata Dlui, n’au nici o sansa, or fi zis si ei ceva etc etc ? Curios.

  • Ceva imi spune ca insula se va scufunda intr-un viitor nu prea indepartat. La propriu!

  • Ilie ,banuiesc ca nu prea cunosti istorie, pe Taraf tv nu prea se difuzeaza. Insula aia e cea care a salvat Europa in doua randuri in cele doua razboaie mondiale ( cand exista un adversar serios) Contra descultilor sovietici nici macar nu mai e nevoie de Yankei, probabil nici de englezi, daca nu se descurca ucrainienii rezolva problema polonezii.

  • bai ilie…daca ar fi asa cum prorocesti moskva va fi fost cenusa de mult…uk are cu ce…😉

  • Ilie, nu mai urmari propaganda lui Soloviov & prietenii lui :))))

 2. Acuma serios: pe cine altcineva sa te bazezi in razboi daca nu pe britanici si americani.

 3. Foame mare putinistilor? Tatuca a scazut numarul de ruble,iar kg de ruble face un euro? Britanicii pentru orice cetatean care stie sa citeasca nu au pierdut niciun razboi de vreo 200 de ani. Mujicii vostrii au fost salvati in doua randuri (din pacate)de Yankei ,dar de data asta spre disperarea voastra Yankeii si Britanicii(cei care au castigat ultimele doua razboaie mondiale) sunt contra mujicilor(desi nu e nevoie,ii rezolva tarisoara vecina cu putina finantare).

 4. Pentru sugatorii de ruble, drum bun la Vladivostok….