G4Media.ro

Marea Britanie, Ministerul Sănătății: Noi nu urmăm modelul european de carantină și…

Marea Britanie, Ministerul Sănătății: Noi nu urmăm modelul european de carantină și vaccinare obligatorie, la ora actuală

Ministrul britanic al sănătății, Sajid Javid, a minimalizat necesitatea introducerii mai multor restricții în săptămânile următoare, spunând că Anglia rămâne deocamdată “ferm” la Planul A de combatere a Covid. Planul B ar însemna reintroducerea unor restricții la care s-a renunțat în vară.

Ministrul Javid a spus la Sky News că guvernul va lua măsuri dacă va fi nevoie, deoarece ratele de infecție cresc în alte țări europene și a spus că Anglia are “măsurile potrivite” pentru a reduce infecțiile, dar a avertizat că virusul “poate fi foarte imprevizibil” și guvernul “trebuie să fie pregătit” să acționeze.

În vreme ce cu toții așteptăm cu nerăbdare Crăciunul, este foarte trist să vedem că num[rul de cazuri crește în unele părți ale Europei. Întotdeauna am știut că acestui virus îi place iarna, cu frig și întunericul pe care le aduce și trebuie să ne asigurăm că facem tot ce putem pentru a ne proteja împotriva asta.” a spus Javid

Ceea ce a făcut o diferență reală aici, în Marea Britanie, este programul nostru de Booster – doza a treia de vaccin – aproape 15 milioane de inoculări deja, care acoperă un sfert din populația cu vârsta peste 12 ani.” a adăugat el, spunând că la ora actuală 400.000 de persoane primesc zilnic doza a treia, care potrivit studiilor arată o protecție de peste 90%.

Întrebat dacă guvernul ar trebui să-și scoată de la naftalină din Planul B și să introducă pașapoarte pentru vaccin și cerințe obligatorii de a purta măști pe față, ministrul Javid a adăugat: “Ei bine, primul lucru pe care l-aș spune dacă îmi permiteți este că am luat o decizie grea de la începutul verii. Alte țări nu ne-au urmat cursul și am decis că bineînțeles că vrem să începem deschiderea, iar dacă aveți de gând să faceți asta, cel mai bine este să o faceți în vară – este mult mai sigur să o faceți vara. Din păcate, alte țări din Europa nu au făcut asta.” a mai spus ministrul Javid.

Săptămâna trecută, premierul Boris Johnson a fost de acord că nu există “nimic în datele statistice” care să sugereze că guvernul ar trebui să meargă mai departe cu Planul B.

Guvernul britanic are competențe cu privire la Covid doar pentru Anglia, unde locuiește 85% din populația Regatului Unit, nu și pentru Scoția, Țara Galilor și Irlanda de Nord.

Ultimele date artă că media zilnică a infecțiilor cu Coronavirus pe ultimele șapte zile este de circa 41.000, cea a deceselor cu Covid de aproape 150, în timp ce gradul de vaccinare a populației de peste 12 ani este de 88% la prima doză, 80% la a doua doză și 25% la a treia doză.

foto: captură BBC/Sajid Javid

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Fiecare stat alege schema de preventie functie de structura si constiinta societatatii, mijloacele disponibile si feedbackul masurilor. Modelul austriac sau al unor state din UE nu reprezinta nici pe departe modelul European.

  2. „la ora actuală”, la finalul declarației,arată că numic nu e sigur. Poate se sucește, mai știm pe unii care se jurau că nu introduc certificat de bună purtare.

  3. Deja s-a schimbat discursul, pe sest. Acum se spune inoculari, nu imunizari.
    Usor, usor vor spune „care pandemie”?