G4Media.ro

Marea Britanie: Despăgubiri de 40 de milioane de lire sterline, după ce…

Sursa foto: Pixabay

Marea Britanie: Despăgubiri de 40 de milioane de lire sterline, după ce unei fete i-au fost amputate mâinile și picioarele, în urma unui diagnostic greșit

O fată „extraordinar de curajoasă”, căreia i-au fost amputate toate cele patru membre după ce a fost externată din spital în urma unui diagnostic greșit, va primi o despăgubire de aproape 40 de milioane de lire sterline, a decis justiția britanică, potrivit Sky News.

Înalta Curte din Londra a aprobat suma de aproximativ 39 de milioane de lire sterline, după ce copilul, a cărui identitate nu a fost făcută publică, a fost dus la spitalul Frimley Park din Surrey cu „semnale de alarmă pentru meningită și septicemie”, au declarat avocații.

După ce a fost externată și i s-a administrat paracetamol pentru simptome precum temperatură ridicată și somnolență, avocații au spus că abia când a fost dusă din nou la Urgențe cu o erupție cutanată și febră a fost diagnosticat cu septicemie meningococică.

Tânăra a fost transferată la un alt spital, unde a suferit o insuficiență multiorganică și, ulterior, amputații deasupra genunchiului la ambele picioare și deasupra cotului la brațe.

De asemenea, a fost supusă mai multor alte proceduri, inclusiv grefe de piele, pentru a trata infecția.

Frimley Health NHS Foundation Trust și-a recunoscut răspunderea după ce familia a depus o cerere de despăgubire împotriva sa, susținând că, dacă ar fi fost tratată urgent cu antibiotice, copilul ar fi evitat amputațiile.

Judecătorul Caspar Glyn KC a aprobat „fără ezitare” soluția, care va fi plătită parțial sub forma unei sume forfetare și restul în plăți anuale pentru tot restul vieții.

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

5 comentarii

  1. Dacă se întâmpla asta în colonie de sclavagism (romania)o omorau de tot să nu dea nimeni nici o despăgubire.

  2. Nu plătește spitalul și cu atât mai puțin doctorii care s-au ocupat de caz. Doctorii sunt judecați într-un colegiu al lor. Plătesc firmele de asigurări, în GB totul este asigurat. Fac treaba asta cu asigurările de vreo 500 de ani datorita comerțului pt nave și marfa. Așa că nu există nici o comparație.

    • Si fost si tu pe „anglea” si ai invatat de la britanici sa zici : claim! Claim! Claim! Claim!!!

    • Înseamnă ca tot de atunci au si justitie,ca noi nici acuma nu avem.Chiar asa noi de ce tinem aurul la ei si nu prin alte tari pe care le „iubeste”cartelul media,că la noi nici atat?La cat ne imprumutam,n-ar mai avea nimeni încredere în noi.Dobanzile ar fi si mai mari.