G4Media.ro

Marea Britanie anunță un ajutor suplimentar pentru Ucraina

Sursa foto: Twitter / James Cleverly

Marea Britanie anunță un ajutor suplimentar pentru Ucraina

Ministrul britanic de externe, James Cleverly, s-a întâlnit la Kiev cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski, pentru a se asigura de sprijinul acordat țării în contextul în care se apropie iarna, relatează CNN.

Cleverly a anunțat încă 3 milioane de lire sterline de sprijin pentru Fondul de parteneriat pentru o Ucraină rezistentă, iar el și secretarul pentru mediu, Thérèse Coffey, au anunțat, de asemenea, 5 milioane de lire sterline pentru o inițiativă condusă de Ucraina de a trimite cereale către țările care se confruntă cu foametea.

„Pe măsură ce se instalează iarna, Rusia continuă să încerce să înfrângă hotărârea ucraineană prin atacurile sale brutale asupra civililor, spitalelor și infrastructurii energetice. Rusia va eșua”, a declarat Cleverly, potrivit unui comunicat al Biroului pentru Afaceri Externe, Commonwealth și Dezvoltare.

„Marea Britanie este alături de Ucraina. Am anunțat astăzi un pachet de sprijin concret pentru prietenii noștri ucraineni în lupta lor, de la ambulanțe la sprijin crucial pentru supraviețuitoarele violențelor sexuale comise de armata rusă”, a declarat Cleverly.

Potrivit comunicatului, noile fonduri vor fi direcționate către zonele recent preluate de sub controlul rusesc în sudul Ucrainei, inclusiv regiunea Herson.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.