G4Media.ro

Marea Britanie anunţă că vaccinul împotriva variolei maimuţei oferă o protecţie de…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Marea Britanie anunţă că vaccinul împotriva variolei maimuţei oferă o protecţie de 78%

O singură doză de vaccin împotriva variolei maimuţelor oferă o protecţie de 78% împotriva virusului, potrivit datelor publicate marţi de Marea Britanie, despre care oficialii din domeniul sănătăţii au spus că este cea mai puternică dovadă de până acum a eficienţei acestuia, relatează Reuters, preluată de News.ro.

Cazurile de variola maimuţei au rămas scăzute, dar Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) continuă să clasifice boala drept o urgenţă sanitară globală, care reprezintă cel mai înalt nivel de alertă.

Noua analiză a evaluat datele vaccinului produs de compania farmaceutică Bavarian Nordic în perioada 4 iulie- 3 noiembrie, a precizat agenţia britanică de securitate sanitară (UKHSA).

O singură doză oferă o protecţie de 78% la 14 zile după administrare, iar a doua doză este estimată să ofere o protecţie şi mai mare şi de durată, a adăugat UKHSA.

Până în prezent, au fost livrate peste 55.000 de doze de vaccin, a mai menţionat UKHSA.

Variola maimuţei, o boală virală relativ uşoară, care este endemică în mai multe ţări din vestul şi centrul Africii, s-a răspândit în întreaga lume la începutul acestui an.

De atunci, au existat peste 80.000 de cazuri în întreaga lume, conform Centrului pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor din Statele Unite (CDC).

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

6 comentarii

 1. Deci coristii sunt protejati asa s’asa!!!
  Darvinele…..naspa!!!

  • Vaccinul si condomu’ salveaza omu’.

  • Coristi = oameni care canta într-un cor.
   Voi veniți aici încercând sa jigniți alti oameni dar voi nici nu știți sa scrieți. Daca va pune cineva sa explicați ce aveti contra homosexualilor habar nu aveți ce sa spuneți. Știți si voi un cuvânt, si si pe ala ati început sa il scrieți greșit.

  • „Cineva „, cand m am apucat eu de scris, tu te’ncaltai cu fesu!!
   g4 nu mi permite sa scriu c.u.rist!!
   Poate tie!!

  • Ps. Nu i jignesc cu nimic, mama natura’i vinovata!!

 2. Pai sa mai luam cateva milioane de vaccinuri, ca si de aici mai iese ceva comision! Sa-l intrebe pe Supermanul Citu, ca are experienta!