G4Media.ro

Marcel Vela a aprobat zboruri charter pentru mai multe destinaţii. Ministrul i-a…

Marcel Vela a aprobat zboruri charter pentru mai multe destinaţii. Ministrul i-a transmis unei femei care a întrebat despre reluarea zborurilor din Spania că, dacă vrea să vină cu o astfel de cursă, să sune la consulat şi să spună că a vorbit cu el

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a declarat, joi seara, că a aprobat o solicitare de la Ministerul Afacerilor Externe referitoare la zboruri charter către Austria, Belgia, Elveţia, Franţa, Germania, Italia, Marea Britanie, Regatul Ţărilor de Jos, Spania, SUA şi Turcia, precum şi din aceste ţări spre România, explicând că vor fi făcute liste şi că operaţiunile vor fi foarte bine organizate. Ministrul i-a spus unei femei care a întrebat – la sesiunea săptămânală de întrebări şi răspunsuri organizată de ministru – despre reluarea zborurilor din Spania către România, că zborurile neregulate tip charter sunt permise, recomandându-i să sune la Consulatul din Bilbao şi să spună că a vorbit cu el, relatează News.ro.

”Zborurile regulate sunt oprite acum, în stare de alertă, dar sunt permise zborurile umanitare şi zborurile neregulate tip charter. Am aprobat o solicitare de la Ministerul Afacerilor Externe prin care să realizăm aceste zboruri charter către Austria, Belgia, Elveţia, Franţa, Germania, Italia, Marea Britanie, Regatul Ţărilor de Jos, Spania, SUA şi Turcia, precum şi din aceste ţări spre România. Aşadar, dacă vreţi să veniţi cu o cursă charter făcută din România către Spania şi retur, puteţi să luaţi legătura cu Consulatul sau Ambasada. Sunaţi la Consulatul din Bilbao, spuneţi că aţi vorbit cu mine. Eu chiar azi dimineaţă am vorbit cu domnul Aurescu şi am convenit că zborurile charter se pot efectua pentru a realiza acest pod aerian între diferite state şi România, astfel încât să nu mai fie presiune pe punctele de trecere a frontierei, pentru că, aţi văzut, mută lume vine cu autoturismele, unii fac taximetrie, alţii fac transport cu autocare, cu microbuze şi aceştia, ultimii, nu îi aduc până în vamă, oamenii trec pe jos. Şi pentru a evita asemenea lucruri am fost de acord să facem şi poduri aeriene pentru cei care doresc să vină, chiar în această situaţie de stare de alertă, dar, aşa cum am spus, printr-o organizare meticuloasă, bine pusă la punct, liste care se prezintă la Ministerul Transporturilor de către MAE, pentru cei care doresc, evident prin intermediul Consulatului de la Bilbao, în cazul dumneavoastră”, a explicat ministrul joi seară.

El aprecizat că, după ce se termină starea de alertă în România, medicii evaluează situaţia, iar dacă nu va fi o statistică medicală alarmantă şi se decide că nu este niciun pericol, cu siguranţă vor fi reluate şi zborurile regulate, indicându-i femeii care l-a întrebat şi care a precizat că lucrează în Spania şi că nu este într-o situaţie disperată sau specială şi că vrea să vină în ţară normal, că mai trebuie să aştepte până la 1 sau până la 15 iunie, dar că oricum se încadreaza pentru a călători cu o cursă charter.

Mai trebuie să aşteptaţi până la 1 iunie sau 15 iunie, dar ce vreau să vă spun e că vă încadraţi în zboruri neregulate charter. Nu trebuie să aveţi o situaţie delicată, să vă încadraţi în zborul umanitar. Am avut cazuri în care am avut zboruri umanitare pentru oameni care au fost bolnavi, oameni care nu au avut mijloace de trai, tineri studenţi care au rămas prin state, în momentul în care statele respective au declarat stare de urgenţă sau de alertă şi nu au mai putut veni acasă. Această variantă, de zbor charter, este pentru toţi cei care vin acasă şi doresc să se repatrieze”, i-a explicat Vela femeii.

MAE a anunţat miercuri că, urmare demersurilor întreprinse la nivelul misiunilor diplomatice ale României în străinătate şi la nivelul Centralei MAE, în perioada 21 – 24 mai vor fi organizate şapte zboruri din state europene (Regatul Spaniei, Republica Franceză şi Regatul Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord) pentru cetăţenii români aflaţi în situaţia descrisă mai sus.

Astfel, ca rezultat al cooperării la nivelul Ministerului Afacerilor Externe, Ministerului Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor şi Ministerului Afacerilor Interne va fi facilitată organizarea unor zboruri din Madrid (21 şi 24 mai), Barcelona (21 şi 24 mai), Malaga (22 mai), Londra (23 mai), Paris (23 mai).

După mai multe ore de așteptat în aeroportul Otopeni, aproximativ 50 de români cu rezidență în Spania au putut să plece joi cu o cursă charter. Ei nu puteau părăsi România pentru că hotărârea de guvern pentru starea de alertă dă voie doar cetățenilor străini și muncitorilor sezonieri să plece din țară.

Sursa foto: captură video

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. Un articol cu un titlu insinuant. In loc sa apreciati eforturile de a rezolva probleme, inclusiv unele punctuale, insistati pe dat la temelia guvernului. Sper sa va vedeti visul cu ochii cat mai curand, sa fiti condusi iar de dancilieni, ca asta veti realiza prin atitudinea din ultima vreme. Faceti plangere penala pentru trafic de influenta, daca aveti curaj. Apropo, n-at mai zis de mult ca se fac putine teste…

  2. Atitudine de satrap.
    Mai bine s-ar fi gandit la toate posibilitatile si ar fi scris cum trebuie ordonantele militare si nu s-ar mai fi ajuns la solutii gen dat telefoane, pus pile si la scandaluri in presa. Dar s-a gandit numai la exportul de sparanghelezi.
    Concluzia: du-te si #staiacasa

  3. Pe Mani-Vela asta, il poti suspecta de orice. Mai putin de inteligenta! Si el, ca si Anisie, Stefan „Grinda” nu fac altceva decat sa promoveza interesele de clan.

    PS. Pe cand o noua „jeaca de chiele”????

  4. Buna ziua!Bogdan Aurescu si MAE ce au de spus in situatia in care,consulatul lucreaza pe ordine verbale de la MAI si,nu in baza legii???Un alt „artificiu de fandare a Constitutiei!!!”Daca ar fi spus fosta doamna a internelor din guvernul Dancila asa ceva,ar fi fost plina piata Constitutiei iar Codruta,DNA,DIICOT si alte institutii publice ar fi ridicat si zidaria guvernului nu doar documentele!!!Curata democratie verbala!!!Klauss este corect pana-n maduva oaselor!!!Doar el a numit ambasadorii „mei”!!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.