G4Media.ro

Marcel Ciolacu, vizită oficială în Turcia împreună cu jumătate din miniștrii din…

Foto: Facebook Recep Tayyip Erdogan

Marcel Ciolacu, vizită oficială în Turcia împreună cu jumătate din miniștrii din guvern. Va avea o întâlnire cu președintele Erdogan

Premierul Marcel Ciolacu face marți o vizită oficială în Turcia, la Ankara, unde va avea o întâlnire cu președintele Recep Tayyip Erdogan și va operaționaliza Consiliul de Cooperare Strategică la Nivel Înalt, echivalentul ședințelor comune de guvern, potrivit unui comunicat al executivului.

Vizita la Ankara are loc la invitația președintelui Erdoğan, potrivit comunicatului citat.

În cadrul vizitei, miniștrii care îl vor însoți pe prim-ministrul vor avea întrevederi cu omologii lor turci în vederea dezvoltării unor proiecte comune.

Vor fi semnate şi o serie de Acorduri și Memorandumuri de Înţelegere privind cooperarea sectorială în domenii precum securitate socială, IMM-uri, turism, aspecte funcționale privind activitatea misiunilor diplomatice ale celor două țări și urbanism.

”Lansarea Consiliului de Cooperare Strategică la Nivel Înalt subliniază angajamentul României și al Turciei de a întări relațiile bilaterale atât în plan politic, cât și economic, pilon de bază al cooperării noastre. Turcia este principalul partener comercial non-UE al României și prima destinație extra-comunitară a exporturilor românești. Prin viitoarele proiecte în energie, transporturi, agricultură, industrie agroalimentară și de apărare ne-am propus să creștem schimburile comerciale la 15 miliarde de dolari”, a afirmat premierul Marcel Ciolacu.

În anul 2023, comerțul bilateral s-a ridicat la peste 10 miliarde de dolari. Investițiile turcești în România se situau pe locul 14 în ceea ce privește țara de rezidență a investitorilor, cu 18.755 de societăți cu capital turcesc în martie 2024.

Din delegație mai fac parte viceprim-ministrul Marian Neacșu, ministrul afacerilor externe, Luminița Odobescu, ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, ministrul transporturilor și infrastructurii, Sorin Grindeanu, ministrul justiției Alina Gorghiu, ministrul educației, Ligia Deca, ministrul economiei, antreprenoriatului și turismului, Radu Oprea, ministrul dezvoltării, lucrărilor publice și administrației, Adrian Veștea, ministrul agriculturii și dezvoltării rurale, Florin Barbu, ministrul sănătății, Alexandru Rafila, ministrul muncii şi solidarităţii sociale, Simona Oprescu, președintele ANSVSA, Alexandru Bociu.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

5 comentarii

  1. Am mai multa incredere in Ergodan si Turcia (cu toate pacatele lor) decat as avea vreodata in Bulgaria spre exemplu. Dpdv militar, Turcia este o forta respectata la nivel Nato. Avem nevoie de o buna intelegere cu toti. Mai ales ca ruznacii langa noi.

  2. Eu cred ca merge ca sa afle rețeta originală pentru “lokum”, direct de la sursă.

  3. Fetelor,băieți,faceți bagajele,Astă seară dansăm în familie!Unde șefu?Pe Turcia,mișto,nu?

  4. Și Ciolacul se visează un mic Erdogan sau un Orban. Și trepădușii din jurul lui își doresc același lucru. Dragnea avea același ambiții.

  5. De ce nu merge si la pretenu’ Orbanski?