G4Media.ro

Marcel Ciolacu susține în continuare impozitul progresiv: Cota unică nu mai este…

sursa foto: Pexels/ Nataliya Vaitkevich

Marcel Ciolacu susține în continuare impozitul progresiv: Cota unică nu mai este unică, de fapt

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, pledează în continuare pentru renunțarea la cota unică și introducerea impozitării progresive, împreună cu un sistem de deductibilități.

Întrebat luni de ziariști dacă susține impozitul progresiv, Ciolacu a răspuns: „În continuare, categoric”, dar împreună cu „deductibilitățile necesare”, cum ar fi, spre exemplu, cele legate de asigurările pe viață.

„Ori intrăm într-o logică cum este toată lumea, toate țările dezvoltate, ori încercăm să ne mințim în continuare cu această cotă unică care nu mai este unică, de fapt”, a susținut șeful PSD, care a menționat că „există discuții” și atunci când se va lua o decizie vom „ieși împreună și o vom anunța”.

Întrebat despre evaziunea fiscală,. Ciolacu a menționat că aceasta era estimată la 12% când PSD a intrat la guvernare dar este nevoie de „o execuție bugetară măcar trimestrială ca să vezi unde trebuie luate măsurile” în acest domeniu.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Da, menținerea cotei „unice” si mărirea cu 60% a impozitului pe dividende! 😄

  2. Ciuca noastră de 50 de bani cu peneleaua lui spun mereu ca mențin cota unică dar eu nici acum nu am înțeles cât e cota aia „unică” a lor?!