G4Media.ro

Marcel Ciolacu, poziționare clară în disputa CJUE-CCR privind aplicarea prioritară a dreptului…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media.ro

Marcel Ciolacu, poziționare clară în disputa CJUE-CCR privind aplicarea prioritară a dreptului european: ”Există o decizie a CCR. Pentru mine lucrurile sunt foarte clare/ MCV este nedrept de multe ori, aceste mecanisme trebuiau scoase din România”

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a avut o poziționare clară, marți seară, la Antena 3, în disputa Curții de Justiție a Uniunii Europene (CJUE) – Curtea Constituțională a României (CCR) privind aplicarea prioritară a dreptului european în instanțele românești.

Ciolacu a mai spus că MCV este un mecanism ”nedrept de multe ori” cu România, iar tema este ”falsă” pentru că nu a existat niciun abuz până acum, iar mecanismele de verificare ar fi trebuit ”scoase din România:

 • ”Înțeleg că există o decizie a CCR în ceea ce privește o Constituție a României. Pentru mine lucrurile sunt foarte clare. Ambele mecanisme, MCV, sunt nedrepte cu România de multe ori. E o temă falsă pentru că nu a existat niciun abuz (…) Mi se pare că aceste mecanisme (MCV, n.red.) trebuiau scoase din România. O spun foarte responsabil că au existat derapaje în România. Am toleranță zero la corupție, dar și la drepturile fundamentale ale oamenilor”.

Context

Curtea de Justiție a Uniunii Europene a decis, pe 21 decembrie, că judecătorii naționali pot să nu aplice, fără riscul de a fi anchetați disciplinar, deciziile Curților Constituționale, care contravin dreptului Uniunii Europene și prin care interesele financiare ale UE sunt lăsate neapărate. CJUE a subliniat faptul că recomandările Comisiei Europene pentru România, în cadrul MCV, sunt obligatorii.

Curtea Constituțională a României a respins, într-un comunicat dat publicității pe 23 decembrie, decizia majoră a Curții de Justiție a UE, potrivit căreia judecătorii naționali pot să nu aplice deciziile Curților Constituționale care contravin dreptului UE.

 • ”În plan practic, efectele acestei Hotărâri se pot produce numai după revizuirea Constituției în vigoare, care, însă, nu se poate face de drept, ci exclusiv la inițiativa anumitor subiecte de drept, cu respectarea procedurii și în condițiile prevăzute chiar în Constituția României”, se arată în comunicatul CCR.

Reamintim că, printr-o decizie din vară, CCR a interpretat o altă hotărâre CJUE din 18 mai 2021 în sensul că dreptul european are întâietate în fața dreptului național, doar în privința legislației infra-constituționale, adică legislația mai prejos de Constituție. În plus, CCR a decis că judecătorii naționali nu pot lăsa neaplicate decizii CCR, invocând faptul că se opun dreptului european și unor decizii ale CJUE.

sursa foto: Inquam Photos/ Ilona Andrei

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

60 comentarii

 1. Bun venit in noa epocă!
  Gestionată, a’la’carte!
  De către cine?
  Lăsați mă cu serviciile…. E mult mai mult.

  • Cine a crezut că pesedeii se vor reforma în sens democratic european, au primit replica Ciolacului șef al Grupului Infracțional Organizat numit PSD.

   Fiind născut pe o structură mafiota, această organizație nu poate fi reformată decât prin implozie sau scoatere în afară legii.

  • … Rambo, nu mere așa…
   Aici sunt multe alte sfori!
   Din păcate, voturile noastre sunt jucate la ruletă!
   Vezi ” noul” partid ultranationalist…
   Născut în eprubetă, pompat de către… cineva…
   Știu că pare a ” conspiraționism”, dar trage tu concluzie….!

 2. Gunoiul una spune si alta face, vrea sa recapete încrederea populației prin minciuna și manipulare.

  • Ioane, e altceva! E mai mult decât atât!

  • N-auzi ca are toleranta zero la drepturile omului?! Ii repugna drepturile omului, asta e.

   Ce necajit intelectual …

  • Pupa-i-as sicriul lui de tâlhar rosu…zice ca victimele sunt nedrepte, banditii sunt drepți.

  • Ce bine l-a descris CharIP, pe ,,mutu,, iahnie! Cel mai perfid personaj. Mi-e de-a dreptul Silaș,când ii aud numele!!!!……

  • Mai degrabă complicitatea si șoriciul gros decat frica.

 3. Anelfabetu’ ăsta care nu leagă 2 fraze corect gramatical își dă cu părerea despre dreptul european !!!! Ba, Ciolane, ești ultima roată la căruță, ești mucii din batistă, țărane ! Te faci de râs când deschizi gura,mamaligarule !

  • Iohannis si PNL i-au adus din nou la putere pe vaslasii lui Draknea si asta e rezultatul: Ciuma Rosie vrea sa scoata Romania din UE printr-o justitie mutilata, prin existenta SIIJ, prin nerecunoasterea actelor semnate la aderare, inclusiv a suprematiei dreptului european.
   In opinia PSD, PNL, UDMR si a lui Iohannis, daca nu pot fura in liniste banii europeni, ce rost mai are sa faca Romania parte din UE?

  • Comentarii lgbt.

  • Analfabeții ăștia funcționali când nu înțeleg despre ce este vorba încep cu jigniri, injuraturi și tot felul de aberații. Conducătorii din fruntea statului jură să respecte CONSTITUTIA Și LEGILE TARII. Cei de la usr care nu au jurat sunt trădători plătiți de afara,și facultățile unde au învățat. Conducători trebuie sa aibă grija, În PRIMUL RAND DE CETATENII TARII.

 4. (An)alfabetu’ ăsta care nu leagă 2 fraze corect gramatical își dă cu părerea despre dreptul european !!!! Ba, Ciolane, ești ultima roată la căruță, ești (m)ucii din batistă, țărane ! Te faci de râs când deschizi gura,(m)amaligarule !

  • @G.S.
   Ei, da! Discurs european, modern, cult, rezistent, USR-ist…. Așa mai înțeleg și eu ceva!

 5. ptr G.S. mai-mare analafabet decât tine nu e decât tactu

 6. W.T.F. CIOLANU ARE C.O.A.I.E.? BRAVO !!!!!!!!

  MCV trebuie sa dispara, Romania trebuie integrata (pentru ca este dreptul ei) in Schengen si in zona Euro. Cine vrea MCV nu vrea integrarea Romaniei deplina in Europa.

  • Ce inteles dai cuvantului „integrare”?

  • Davidescu le, îți dă mai jos @Lysias definiția ” integrării în UE”
   Ori ești prea tânăr, idealistcomunist, ori eștiiogodie! Comunistă

  • Nu vrem nici noi și nu vrea nimeni din Europa să se integreze cu țară condusă de o organizație mafiotă numită PSD (ciuma rosie) !

  • … Rambo?
   Esty de fapt bott?
   🤪Că răspunzi mecanic, aceasiy placă!
   Noaptea minții!
   Mai e cineva normal pe situl acesta???
   Puțin probabil…
   Redacția! Generaliștii de Pe locul unu?
   Să va pup pe pe frunte!
   De mâine șunteti PA!
   Căutăm știri în alte magazine.

  • Păcat că MCV conține doar recomandări, de aceea nu s-a ținut cont de ele!
   Dacă ar fi fost condiții obligatorii de rămânere în UE, a caror neindeplinire ar fi fost sancționată gradual cu avertismente, apoi amenzi, apoi restrangerea unor facilități si în final excluderea din UE, alta ar fi fost situatia noastră! Romanul e parsiv și nu face niciodată lucruri de bun simț din conștiință.

  • WTF, chiar crezi ceea ce spui? Esti unu din aia pentru care exista doar drepturi, nu si indatoriri si obligatii? Romania trebuie integrata in Schengen pentru ca este dreptul ei!? Cred ca habar nu ai ce este Acordul de la Schengen, care nici macar nu are a face cu UE. Iar in zona euro, Romania nu ar face fata din cauza ei; BNR nu vrea integrarea monetara, nu UE, altfel cum ar face Mugurel singurul lucru pe care il stie, deprecierea monedei si inflatie prin consum artificial!? Tu si Ciolacu nu vreti Romania afara din UE, o vreti in UE primind banii europeni de sifonat, fara nici o indatorire sau obligatie, fara control sau limitari. Asta da, patriotism.

 7. Ca sa ne integram în zona euro, trebuie sa fim în stare, și nu suntem din păcate, încă. Dreptul european este suveran și este înscris acest principiu în Constituție, din momentul în care am cerut sa intram în Uniunea Europeană unde ne și este locul. Deci acceptam regulile clubului, care de altfel sunt acceptate prin Constituție. Ce bat camlii unii și alții îndrăgostiți de comunism și de Rusia, China și alte dictaturi e problema lor, nu sunt capabili de altceva. Sigur, asta nu înseamnă că orice aiureala trebuie luata, de asta negociezi. În Schengen ar fi bine, dar tot asa, sa fim în stare. Cum sa intri când ți-e iti drogurile pe plaja și nu știi de unde, iti trec avioanele din Ucraina și le prind,aia la întoarcere etc. Asa ca terminați cu aiurelile. La PSD nu ma aștept la mai multa minte.

  • Foarte corect comentariul.
   Cat despre Ciolacu, exista un proverb: „ce naste din Dragnea tot soareci mananca”.
   Daca nu scapam de acesti conducatori-infractori, avem mari sanse sa fim exclusi din Europa si sa ne intoarcem in clubul statelor de tip mafiot.

  • @Catalin, ar fi lucrul firesc, pentru că locul nostru natural, pentru care s-a muncit asiduu și înainte de 2007 dar parcă mai mult după intrarea în UE, aici este, în randul țărilor mafiotizate și cu statul total capturat.

 8. Andreea Pavel, așa te-au învățat stăpânii să faci jurnalism, cu cenzură? Băi, da tîmpiți sînteți dacă credeți că liniștea voastră de bolșevici obținută prin cenzură și interzicere a dus la ceva bun in istorie.

 9. Ciolacu tine cu hotii, evident.

 10. Por#cul de ciolacu este un ana#lfa#bet. Taica-su era se#cu#ri#st deștept care a parti#cipat la umplerea ci#mi#ti#ru#lui eroilor de la”revolutie”. Ca urmare i-a dat certificat de revoluționar pe baza căruia a fost mai întâi gonaci la haysam, vaslas la dragnea și acum șef de pesede. Habar nu are ce este dreptul european și MCV dar vorbește ca sa se afle în treaba.

  • 🤑🤑🤑
   Crezy tu că nu știe ce vorbește! Și înca câteva milioane de găleți rosut, galben, Orange!
   PS. Ghicește din ce culori iese ” orange”?!🤪😜
   Îți garantez că vorbește din cartea ‘ supremă’!
   Trasă prost, ca de obicei, de ” statul suveran Romania”! O mizerie născută acum 100 de ani!
   Prost. Gestionată de FANARIOȚI!
   Mai citiți și istorie! Nu doar slogane.

 11. Nu este mare lucru,se încearcă se se introducă acest drept eeuropeancu silă că sa ne bage pe gat toată nenorocirea cu homalaii,drogurile și toate urâciunile de pe lume,sa ne distrugă societatea și viitorul copiilor noștrii,spuneți voi daca greșesc din ce am spus?

  • Vă rog, faceți un efort și citiți comentariul lui @Lysias ! E puțin mai sus și e scris pe ințelesul orișicui…
   Ideea e că ne-am luat angajamentul la aderare…, cu bune și cu mai puțin bune…Dar, stați puțin ! Am zis:”ne-am luat angajamentul „?! Ptiu..! Am greșit…! Așa ceva, la Românica, e de …scuipat in sân…

  • Daaa…nenorociti astia de europeni vor sa ne dea bani pt a face infrastrucura,pai traditia noastra este sa chinuim animalele si sa le punem sa traga carute pe drumuri de paman,vor sa avem legislatie anticoruptie poi la noi spaga este traditie,vor sa ne faca sa acceptam diferentele si sa integram in societate si sa dam drepturi persoanelor care sunt mai diferite poi nu am integrat noi corect romi in socitate?sunt un exemplu in toata europa,vor sa ne faca sa protejam natura poi de ce cand putem sa defrisam tot si sa vindem?,vor sa avem granite securizate alta prostie cum mai facem si noi o combinatie sa furam statul sau sa importam „ceva bun”?vor sa protejam cultura poi ce noi avem asa ceva?
   Deci niste nenorociti vor sa ne distruga societatea noastra perfecta si sa ajungem ca tari precum germania,irlanda,franta,suedia…mai bine roexit ca avem conducatori luminati ca ciolacu clar superiori elitei europene…

  • Da. Gresesti.

 12. Afara cu MCV din tara!

 13. E clar ca il doare in cot de CJUE si ii pasa doar de prietenii lui psdisti din CCR.

 14. @Om
  @GS in doua randuri si (aproape) jumatate de comentariu nu a facut nicio gresala gramaticala. Tu, in schimb, in jumatate de rand ai facut trei.

  PS. Care-i analfabetul dintre voi doi ?

 15. @Mafalda, @nea Ilie, @p,@z,@j,@k,@l,@m…,
  Unde sunteți, bre?
  Vă place cum latră breten Marsel, aliatu’ vostru?
  Mângâiați-l pe creștet la viitoarea ședință din Coaliție și scărpinați-l in barbă !

 16. Tu vorbești de” funie în casa spânzuraților „, ai scris zece cuvinte și ai opt greșeli.

 17. Totusi se vorbeste aiurea total …. in constitutie exista articolul 148 ”
  Integrarea euroatlantică

  ARTICOLUL 148

  Integrarea în Uniunea Europeană

  (1) Aderarea României la tratatele constitutive ale Uniunii Europene, în scopul transferării unor atribuţii către instituţiile comunitare, precum şi al exercitării în comun cu celelalte state membre a competenţelor prevăzute în aceste tratate, se face prin lege adoptată în şedinţa comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului, cu o majoritate de două treimi din numărul deputaţilor şi senatorilor.
  (2) Ca urmare a aderării, prevederile tratatelor constitutive ale Uniunii Europene, precum şi celelalte reglementări comunitare cu caracter obligatoriu, au prioritate faţă de dispoziţiile contrare din legile interne, cu respectarea prevederilor actului de aderare.
  (3) Prevederile alineatelor (1) şi (2) se aplică, în mod corespunzător, şi pentru aderarea la actele de revizuire a tratatelor constitutive ale Uniunii Europene.
  (4) Parlamentul, Preşedintele României, Guvernul şi autoritatea judecătorească garantează aducerea la îndeplinire a obligaţiilor rezultate din actul aderării şi din prevederile alineatului (2).
  (5) Guvernul transmite celor două Camere ale Parlamentului proiectele actelor cu caracter obligatoriu înainte ca acestea să fie supuse aprobării instituţiilor Uniunii Europene.”

  Oare despre ce revizuire se discuta ? Cand este scris clar in constitutie ?

 18. Romania ca să intre in EU s-a angajat ca respectă dreptul european. Psd ne scoate din EU..impreună cu AUR.

  • Eu cred ca pentru multi ce-si fac simtita existanta prin comentarii in pagina asta, si austria e cam putin. Recomand pentru dvs emigrarea intr-o tara ca afara – australia, canada. De ce sa obosesti batandu-ti gura, cand poti sa-ti canalizezi energia in varii domenii. Noi, majoritatea, populus vulgus, n-avem bufeuri de luciditate, traim ca si parintii nostrii alaturi de copii, in familii unde exista barbat si femeie, nu parteneri de afaceri.
   Inclin sa cred ca nu trebuia sa nu citesc nimic-faceti parte din categoria aceea ce considera ca prin obligatia de a-ti pune centura de siguranta in masina, politia se gandeste la sanatatea voastra, nicidecum ca asta e un alt motiv marunt de a-ti iua banii .

 19. Ce pretentii sa ai de la un partid de infr(a)ctori, ajuns sa conduca o tara? Pana si membrii lor de partid, se multumesc la niste salarii mai grase, dar tot pe sosele facute praf circula, tot in spitale miz(e)re se trateaza, tot in scoli de pr(o)asta calitate isi educa copiii. Post(a)cii de partid la fel. Pur si simpli nu inteleg ca ne-ar putea fi tuturor, inclusiv lor, mai bine, fara sp(a)gangeli, escr(o)cherii, n(e)potism. Nu v-ati saturat de 30 de ani de PSD?

 20. Dupa panaramele astea corupte, Romania ar trebui sa faca exact ca varul ala de la tara care se roaga de tine sa-l primesti in casa pentru o luna deoarece a fost data afara din chirie. Vine, se instaleaza, apoi usorm usor incepe sa se basheasca la masa, sa se pise pe colacul de la WC, sa lase vasele murdare…ca deh, asa e el obisnuit si ii lezezi deminitatea daca ii spui sa-ti respecte regulile casei.

 21. Pentru analfabetii functionali, fani PSD si AUR
  MCV este un mecanism de verificare impus de UE pentru a se asigura ca cetatenii europeni din Romania nu devin victimele borfasilor autohtoni.
  Asa de rea e UE, mai baieti, ca va vrea binele si incearca sa va apere de coruptii astia pesedisto-penelisti.
  Problema este ca borfasii nostri sunt niste mitomani patologici si au tot mintit ca ei chipurile sunt in stare sa faca o reforma.

 22. Urmatorul pas al analfabetilor pesedisti este sa ne scoata din UE, ca ii cam deranjeaza la furat.
  Multumesc din nou Cartitei de la cotroceni ca si-a adus prietenii la guvernare!

 23. Asta se întâmplă când prost și te mai și lauzi cu asta, ciolanule.
  Acum e clară opțiunea ta pentru scoaterea României din UE.
  Ce nu realizezi este că inclusiv tu, ciolanule, rămâneai un neica nimeni dacă în 2007 România nu ar fi intrat în UE, iar una din condiții a fost exact acest MCV. Dar deh, când ești prost și naționalist de paiață, agent rus se cheamă că ești. Că doar faci politica lui Putin.

 24. Ce ne puteam astepta sa declare reprezentantul PSD „reformat”? Evident ca isi apara clica de corupti din partid.

 25. Vazind aceste initiative ,ce nu aduc decit pagube electorale, nu putem decit sa ne gindim cum PSD , urmare a unor sondaje catastrofale electoral pentru ei , vor renunta singuri la a mai sta in alianta si vechea coalitie PNl, USR se va reface , Cei plecati linga fostul sef PNL vor reveni in partid ca si multi altii ce se vor alatura noii formule guvernamentale , dar asta abia atunci cind ii expira mandatul lui Ciuca .Puneti in oglinda valoarea sau nonvaloarea ministrilor de la partidele ce asigura si au asigurat guvernarea si ochii vi se vor deschide larg .Constitutia si actul de aderare la UE afirma foarte clar ceea ce trebuie facut ca dealtfel si decizia CJUE ce ofera judecatorului de instanta puterea propriei decizii acesta neputind fi sanctionat .Declaratiile politice nu contin adevarul de fiecare data ca si declaratia de fata .Se vede clar cum anumiti ministri sau conducatori in partide nu poseda cunosterea la nivelul juridic si administrativ al Institutiilor unde au fost numiti la conducere ei avind doar expertiza cuvintelor politice ce doar falsifica un adevar actual .„ Luati la bani marunti” nu pot face fata cunosterii . Electoral se vor prabusi rapid .Nu trebuie decit sa comparati .

 26. Desi nu credean ca voi spune asta vreodata, de data asta trebuie:BRAVO Ciolacu, dar in primul rand BRAVO CCR!
  Noi, romanii, avem o Constitutie de care trebuie sa fim mandri, care ne protejeaza drepturile fundamentale asa cum nu o va face niciodata legislatia UE.Trebuie sa ne pastram Constitutia neschimbata, si sa luptam pentru asta in caz de nevoie.Altfel, va fi vai de noi!

 27. Mai nea „de acord” constituția lui peste pe care o avem nevoie ștergem la dos cu ea de peste 30 de ani. Da, pentru cititori și borfași ca voi e nemaipomenita. Este normal ca schimbarea ei
  .. vai de voi.

 28. Bai mortule romulan ticalos pt a se face dreptate trebuie arestati si condamnati toti talharii mafiei PSD si PNL care în stransa colaborare au macelarit,ciopartit si mutilat legile justitiei pt ai scapa pe toti hotii,jefuitorii si derbedeii care au furat ca in codru 32 de ani tara,mai mitomane tu pe cine crezi ca pacalesti gunoiule analfabet falsificator al certificatului de revolutionar?ba parazitule ia-l pe tradatorul Ciolannis sase case din meditatii si mars in g-ura matii in Siberia lui Putin ma circarule destrabalat ce esti

 29. Atît timp tot mesgi numai la televiziunile Varanului ,ai o problema și încă una mare .
  Așa se fuge de întrebări incomode . Me la libidinoși antenelor.

 30. Un mesaj pt toti bolovanii si primitivii încuiati de ev mediu care sustin organizatiile mafiote,mafiile psd pnl udmr si organizatia extremista terorista AUR-mai prostoilor nici dupa 32 de ani de hotie,jaf,devalizare,banditism,ticalosie,slugarnicie si sclavie nu v-ati trezit la realitate? Cat va trebuie ma tembelilor fara creier sa realizati si sa constientizati ca aceste organizatii mafiote nu servesc in nici un caz interesele poporului si cetatenilor ci interesele clanurilor de infractori,hoti si corupti sau personale?

 31. Miliardarimea autohtona ( iubitoare de haur,si sosoceala) ar vrea sa ne scoata din UE. UE inseamna concurenta,reguli ..si competitie. Ceea ce deranjeaza mult…ghiserica si miliardarimea din tunuri cu statul. De aia au si sponsorizat haur……