G4Media.ro

Marcel Ciolacu: Poate Superman va gasi timp, printre congrese și lupte politice,…

Marcel Ciolacu: Poate Superman va gasi timp, printre congrese și lupte politice, și de mediul de afaceri. PSD a inițiat un proiect de lege care vine cu măsuri concrete pentru IMM-uri

Președintel PSD, Marcel Ciolacu, îi reproșează premierului Florin Cîțu, „Superman”, că ar fi refuzat întâlnirile cu mediul de afaceri, motiv pentru care partidul pe care-l conduce a inițiat un proiect de lege care să vină în sprijinul IMM-urilor cu măsuri concrete.

Mai precis, măsurile propuse trebuie să contracareze, pe termen limitat, valul de scumpirile de preţuri la energie electrică, gaze naturale şi combustibili.

„Poate Superman va găsi totuşi timp, printre congrese sau lupte politice, să aibă întâlniri şi cu reprezentanţii mediului de afaceri. Mediul de afaceri a fost refuzat de către prim-ministru să aibă astfel de întâlniri, aşa că astăzi PSD a găsit, cum era şi normal, timpul adecvat de a avea o întâlnire cu reprezentanţii mediului de afaceri. Mai mult, am avut în discuţie un proiect de lege care să vină cu măsuri concrete de sprijin pentru IMM-uri pe o perioadă limitată de timp, dar pentru a face faţă acestui val de scumpiri, mai ales în zona energiei. Acest proiect îl vom depune mâine la Parlament, după ce vom face ultimele modificări convenite cu reprezentanţii mediului de afaceri”, a spus Ciolacu, într-o conferinţă de presă la sediul central al PSD.

Purtătorul de cuvânt al partidului, Radu Oprea, a explicat că acest proiect de lege prevede un mecanism de compensare pentru întreprinderi în cazul creşterii preţurilor la energie electrică, gaze sau combustibili.

„Oricare creştere a preţurilor agregate la energie, gaze, combustibili, mai mare de 5% raportat la decembrie anul precedent, poate să declanşeze mecanismul din această lege care înseamnă fie o compensare a creşterii facturilor cu 50% din această creştere, pentru IMM-urile din România, introducem aici şi întreprinderile sociale şi alte forme de existenţă a întreprinderilor cum ar fi întreprinderile individuale, fie un lucru pe care l-am discutat cu mediul de afaceri care nu are încredere în faptul că actualul guvern ar putea implementa legea şi mecanismul foarte repede, şi atunci avem prevăzută şi posibilitatea deducerii din impozitul pe profit. Perioada este de 6 luni. Condiţia este aceea ca să nu aibă restanţe la plata contribuţiilor angajaţilor către pensii sau bugetul de sănătate şi este evident că această iniţiativă legislativă încearcă să menţină competitivitatea întreprinderilor mici şi mijlocii din România în lupta de a fi prezente pe pieţe atât în România cât şi în ţările în care exportăm şi, bineînţeles, protecţia locurilor de muncă”, a afirmat Oprea, citat de Agerpres.

Sursa Foto: Inquam Photos / Ilona Andrei

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

12 comentarii

 1. ciolacule, NEPLATITORULE DE IMPOZITE, revolutionar FABRICAT IN FABRICILE DE revolutionari, VEZI CA AU NEVOIE DE VASLAS LA PARTIDUL LUI dragnetti.

 2. Lasati, tovarasu’ Ciolaku, stim ca sunteti alaturi de PNL si Citu, se vede la fiecare vot din parlament.
  Latraturile astea impotriva lui Superman nu mai pacalesc pe nimeni, atat timp cat PSD nu musca din PNL si Citofani desi are ocazia…

  • lasa ca usr s-a aliat cu mindria patriei aur

  • Ciolanul il va dărâma pe Cuțu cand va avea garanția ca ajunge EL la cascaval, direct sau indirect.
   pluSECUricii se iluzioneaza (a cata oară?) ca pezedeii dărâmă guvernul ca sa ajunga ei inapoi la butoane. In alianță cu peneleii grupați 100% in spatele Mandolinei si Cuțu trimis pe tușă.
   Inca un calcul de 2 bani al,,politicienilor,, de Facebook.
   Vreți inapoi la cașcaval, Fomiștilor !😂

  • Domnu’ Ciolacu despicați buc1le mai tare sa patrunda mai adânc Iohannis si lăsați gargara!

 3. astia numai compensari au in minte pomanageala

 4. ZECI DE MILIOANE DE EURO ANUAL SUNT LUATE DE PARTIDE DE LA CETATENI SI CEA MAI MARE PARTE MERG LA PROPAGANDA.
  CETATENII PLATESC PENTRU A FI MINTITI !
  „NU-I ASA CA-I MINUNAT?” (varanul)

 5. Şi ce o să faci măi Ciolacu o să îi ameninţi că îl dai jos cu moţiune dacă nu face ce vrei tu ca să nu uite cine e şeful 🤣?

 6. Banditii PSD au devenitit experti in diversiuni si atrocitati asupra romanilor.

 7. Ciolacu are o problema de credibilitate cand afirma ca PSD are solutii pentru mediul de afaceri.
  Ca a gasit niste amarasteni la IMM-uri pe care sa-i ameteasca cu diverse deduceri pentru ca respectivii sa alerge cu limba scoasa dupa aceste reduceri de cheltuieli, inteleg, acesta fiind modul de operare pesedist pentru a-si contabiliza niste sclavi, pardon, sustinatinatori.
  Dar asemenea afaceri nu prea aduc profit.

 8. Chewbacca iar face pe deșteptul…..