G4Media.ro

Marcel Ciolacu: O să venim cu o reducere de TVA la gigacalorie…

Marcel Ciolacu: O să venim cu o reducere de TVA la gigacalorie până în martie, ca să fie suportabil. O să rămână 5%/ Pentru pensiile primarilor cea mai bună soluție e prorogarea cu un an

Liderul PSD și președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, a declarat, în urma ședinței de coaliție de luni seară, că încă nu s-a luat nicio decizie în urma întâlnirii și va fi stabilită o altă întâlnire marți, începând cu ora 15:00.

Ciolacu a spus despre pensiile speciale ale primarilor și președinților de consilii județene că cea mai bună soluție este ca acestea să fie amânate timp de un an.

Referitor la certificatul verde, Marcel Ciolacu a spus că ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, lucrează la o variantă care, până la sfârșitul anului, va trebui să treacă prin Parlament.

Ciolacu a mai declarat că TVA la gigacalorie va rămâne la 5% pentru a fi ”suportabil” la plata facturilor la căldură până în luna martie:

 • ”În cursul zilei de mâine, cel târziu luni o să terminăm socotelile. O să venim cu reducerea TVA la gigacalorie până în martie, să fie suportabil. O să rămână 5% (…) Sumele trecute în programul de guvernare nu se mai negociază (…) Nu s-a luat nicio decizie. Mâine, la ora 15:00, o să avem o nouă întâlnire. Sunt două propuneri la certificatul verde. (Despre certificatul COVID, n.red.) Va exista o propunere până la sfârșitul anului, ca să treacă prin Parlament. Despre pensiile primarilor, cea mai bună soluție este prorogarea pentru un an de zile (…) Am avut o discuție preliminară, sunt funcții politice, e normal să le discutăm (despre împărțirea prefecturilor, n.red.). Vor fi încheiate aceste discuții. Noii prefecți vor fi numiți după ce vor fi verificați și trecuți prin filtre instituționale”.

Sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

21 comentarii

 1. Prorogare pana apare bancnota cu Viorica Dancila.

  • Minune, toate ideile USR ajung implementate, noroc ca mai avem politicieni de la care le pot fi copiate ideile ca astfel ce ar mai face PSD la guvernare.
   E idea celor de la USR pentru astia cu memorie scurta.

   😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀

   Avem banuila ca la finalul coalitiei asteia tot programul de guvernare USR va fi implementat. 😀

 2. Lights On România ajunge la București! Povestea din culisele festivalului de lumină și cum prinde viață această ediție (Parteneriat)… – De ziua Pământului stingem luminile ca să salvăm planeta, acum le aprindem ca să facă profit record ENEL-ul!

  Umblă vorba că PSD & PNL & UDMR, vor ca tonți românii să scrie câte o declarație de avere, ca să vadă cine are îndrăzneala să fie mai avut dăcât ei!

 3. Dupa ce ne-ati triplat pretul la caldura, va convine sa luati 5% ca voua tot atatia bani va intra talharilor!

  • Păi ei o fac tot timpul când nu mai contează măsurile că scumpirile se produc, e black-friday în varianta politică.

   😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀

 4. Bun si mesajul lui Ciolos la ceva.

  Uite ca s-au speriat si incep „mesajele de linistire catre popor” despre prorogare.
  Ramane de vazut cum rateaza „din greseala” vreo sedinta si nu ajunge prorogarea la monitorul oficial –

  Am facut totul pentru popor, dar ghinion de nesansa.

 5. tov ciolacu VAUCHERE PENTRU TVA NU DATI ?

 6. De pensii bazate pe contributivitate ati auzit domnule Ciolacu? Acolo e vorba de matematica.

  • AUR nu se simte pe tema asta ca la vaccinare de cum spun ei, mi-e pe limbă, aia mai „DISCRIMINARE FAŢĂ DE CEI CARE DAU TAXE O VIAŢĂ PENTRU O PENSIE NORMALĂ ŞI O PAPĂ CÂŢIVA CU PENSII SPECIALE”.

   Balamaua nu mai e antisitem când PSD grăieşte?

   😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀

 7. o sa prorogati voi pwla derbedeule

  • Pai mai haios e ca toti primarii au pus oamenii lor din parlament sa voteze acest guvern pentru aceste pensii dar se vede ca la povestea asta toti sunt luati de fraieri desi au fost avertizati ca nu vor primi pensiile astea de dinainte de vot (motivele se stiau de pe atuncea dar nu au ascultat).

   😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀

 8. „TRIBIE” ZICE AZI IN SEDINTA SOLEMNA A PARLAMENTULUI, DOMMUL CIOLACU.
  AM STINS SONORUL.
  MULTI IL ASCULTA.
  MULTI DINTRE AI LUI II SUNT PE MASURA.
  SPER CA IOHANNIS SA DOARMA MUUULT MAI MUUULT IN GHETE SAU CLAPARI CA DOAR A INCEPUT SEZONUL DE SKI.
  IAR NOI SA NE VEDEM DE ALE NOASTRE.
  NU DE ALE LOR.
  REPET: NU DE ALE LOR.

  • @HAI-HUI nu-ți vezi tu de nimic, își văd ei de ale tale, nu-ți fă iluzii. Zicea unul pe aici că nu face nimic liota de politicieni, nimic înafară de pagubă. Încep să-i cam dau dreptate.

 9. Pot intelege rationamentul amanarii pana la un punct dar .. De ce doar cu un an si nu cu 10 ani , in speranta ca pana atunci Coalitia pnl psd udmr chiar aduce bunastarea care sa permita un astfel de „perk“ ?!

  Vedeti la intrebari de bun simt psd si chiar pnl niciodata nu vor putea raspunde ..

  Avem ce votam !

  • Pai ce nu poate sa foloseasca fraiereala la infinit ca sa primeasca sustinerea primarilor ca si cu marirea pensiilor cu 40% de vor avea inflatie de 80% pana va primi marirea integrala.

   😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀

 10. Pot intelege rationamentul amanarii pana la un punct dar .. De ce doar cu un an si nu cu 10 ani , in speranta ca pana atunci Coalitia pnl psd udmr chiar aduce bunastarea care sa permita un astfel de „perk“ ?!

  Vedeti la intrebari de bun simt psd si chiar pnl niciodata nu vor putea raspunde ..

  Avem ce votam!

 11. si daca am centrala?

  • Astia ca noi cu centrala primesc ciuciu. Cu multumiri din partea psd.

  • Numai in satele PSD merge ca in alte orase nu mai sunt sisteme de incalzire centralizate prin care sa se sugativeze bani de la stat.

   😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀

 12. De ce primarii trebuia sa primeasca un bonus ? 80% sunt oameni buni de nimic care au alti oameni care le fac treaba.

 13. Oare de cate ori credeti ca se vor fraierii primari ca sa priceapa ca nu vor primi aceasta pensie ca nu poate fi sustinuta?

  😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀