G4Media.ro

Ciolacu: Institutul Oncologic din România nu mai are citostatice. Asta e crimă/…

Ciolacu: Institutul Oncologic din România nu mai are citostatice. Asta e crimă/ Primul răspunzător este președintele României, care a ieșit după criză din hibernare

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, joi seara, la emisiunea Punctul de Întâlnire de la Antena 3, că Institutul Oncologic din România nu mai are citostatice de o lună de zile, adăungând că ”asta e crimă”. Ciolacu a mai spus că primul răspunzător pentru această situație ar fi președintele Klaus Iohannis, acuzat că ”a ieșit acum după criză din hibernare să ne dea veștile bune”.

Emisiunea este în desfășurare. Cele mai relevante declarații:

 • De o lună de zile Institutul Oncologic din Românina nu mai are citostatice. Asta este crimă. Boala evoluează foarte repede. Mă uit la primul ministru azi, auziți explicații. Dacă ești prim-ministru de paie și Guvernul României nu funcționează, există vicepremierul care are în subordine ministerul sănătății. Spui de parcă n-ai nici o vină că nu am știut acest lucru. Problema e că mor oamenii. E una dintre cele mai răspândite boli, aceleași tratamente pe care le face IOR se fac și la Viena.
 • Principalul răspunzător este președintele României, care a ieșit acum după criză din hibernare să ne dea veștile bune. Prima moțiune simplă depusă în Parlament a fost împotriva lui Vlad Voiculescu. Am venit cu a doua moțiune simplă care a dus în sfârșit la schimbarea acestui ministru al sănătății. Domnul Barna refuză ministerul, cum adică să refuzi, când tu ai în subordine ministerul sănătății? Cred că suntem singura țara din lume care n-am avut ministru al sănătății în plină pandemie.
 • România are un buget mai mic la sănătate decât anul trecut cu vreo șase miliarde. Toate spitalele din România și mai ales secțiile ATI nu mai au nici un ban în acest moment. Cine justifică acest lucru. Ce justificare are primul ministru în afară că n-a știut? Au ieșit medicii, au spus că nu se mai poate. Când s-a mai întâmplat în România așa ceva?
 • Cîțu ne-a băgat în groapă, fostul ministru al finanțelor, și acum vine premierul Câțu și spune că ne-a scos. Ai scumpiri în linie la toate produsele, carburanți, energie, și tu vii să spui că ai ratingul bun?
 • În acest moment avem un ministru al sănătății schimbat în urma unei moțiuni și presiuni făcute de PSD. Nu-mi cereți să instig oamenii să iasă în stradă. Eu nu-mi asum să se îmbolnăvească oamenii trimiși de mâna mea.
 • Am inițiat un proiect de înființare a unei comisii de anchetă. N-au pus-o pe ordinea de zi. Asta se întâmplă în Parlament. Până la urmă a fost prinsă pe ordinea de zi, ea se va înființa.
 • Nu există o coordonare, comisarii de la Comisia Europeană discută cu opoziția din România. Eu nu iau peste picior opoziția, avem informații direct de la Bruxelles. În PNRR nu există coordonare între cheltuilile din planul europan și cel național pentru infrastructură. Cei de la Bruxelles au spus PNRR este pentru reforme, ei n-au înțeles aceste lucruri.
 • De ce este această îngămfare a actualei guvernări de a nu discuta cu absolut nimeni, de a nu veni în Parlament. Toate statele europene merg cu PNRR în Parlament să fie discutat, transparent, nu neapărat să fie aprobat.
 • PNRR este un plan național, al României. Toată lumea a ieșit și a zis că nu-i bun, patronatele, primăriile, Ghinea continuă să mintă.
 • Momentan nu suntem puși pe șină. Am avut-o pe Corina Crețu, a fost comisar pe dezvoltare și coeziune. Vreau să știu, a sunat-o cineva? A avut o echipă acolo, e respectată. A sunat-o cineva?
 • Dacă nu vor veni cu PNRR să-l prezinte în Parlament, PSD am să propun să intrăm în grevă parlamentară. Mai exact vom fi în Parlament, vom participa la comisii, nu vom mai participa la plen. Iar domnul Iohannis să-și gestioneze Guvernul său și Parlamentul său fără opoziție în plenul parlamentului.
 • Nu vom participa la votul final, noi nu mai participăm la votul final. Voi propune la primul BPN. E mult prea multă îngâmfare.  Sunt ultimele opt zile, nu poți să depui PNRR fără să…Polonezii, bulgarii,ungarii l-au prezentat în Parlament, numai România nu.
 • Este o incoerență a actului guvernamental, nu funcționează toată relația între ministere. Sunt fiecare cu jucăria lui fără să informeze primul – ministru. Cum tu prim iministru să nu știi că nu sunt citostatice în România? Du-te acasă! Te descalifici tu când spui acest lucru.
 • Actualul guvern nu mai reprezintă voința poporului. Dacă s-ar face mânie sondaj de opinie, eu cred că cifrele sunt mai îngrijorătoare pentru președintele Iohannis (nota red: referire la sondaje).
 • Niște aroganți, niște cinici, total nepregătiți să facă parte dintr-un guvern în plină criză economică și sanitare, o ambiție a președintelui României de a avea guvernul său. Acum cu toții plătim aceste obsesii și aceste ambiții făcute pe noi toți.

Emisiunea este în desfășurare

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

10 comentarii

 1. In 2012 la barlad bolnavii de cancer mureau in chinuri pentru ca nu aveau sa le dea morfina.
  Asa sa pateasca si cei responsabili.dixit

 2. Ar vrea să mai zică și zdreanța asta ceva dar iese doar o duhoare ca dintr-un om mort. O fi vreun semn? Doamne ajută la toată lumea.

 3. Despre criza citostaticelor in guvernarea PSD, care a durat ani de zile, a uitat Ciolacu? Daca a uitat, ii aducem noi aminte:
  https://newsweek.ro/sanatate/guvernul-incapabil-sa-rezolve-criza-citostaticelor

 4. E crima voita de voi, statul mafiot securist militarizat, cu justitie la interes, roman!!!

  Marsh ca nu dam 2 bani pe voi, taraturilor ordinare!

 5. Sunt replicile superspagilor ridicate de ministrii sanatatii PSD.

 6. Facem pariu ca IQ-ul lui Ciolanu este subunitar????

 7. Presedintele Johannis ar fi trebuit sa aduca de acasa citostaticele!! Asa se intelege din putul gandirii lui Coirdacu. Dar cand Veorica Vasilica era prim ministru nu erau citostatice in niciun spital!!! Atunci unde era tov. Ciordacu?? Acum se da mare expert si in medicina cand de-abia a terminat un liceu agricol!!! Si mai vrea si greva parlamentara, pe banii publici, evident!!

 8. ciolacule, IESE deragnetti TI-AI PREGATIT VASLELE SA-L DAI CU BARCA ?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.