G4Media.ro

Marcel Ciolacu insistă asupra „patriotismului economic”: „Am promis că vom trece de…

Sursa foto: Facebook / Marcel Ciolacu

Marcel Ciolacu insistă asupra „patriotismului economic”: „Am promis că vom trece de la economia bazată pe consum de bunuri din import la economia bazată pe producţie aici, în România”

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, afirmă că guvernarea social-democraţilor se referă la dezvoltare prin patriotism economic, adică prin investiţii şi producţie aici, în România. El vorbeşte despre 19 proiecte de investiţii în valoare de 6,4 miliarde de lei care au fost aprobate săptămâna aceasta, transmite News.ro.

”Viziunea PSD privind guvernarea se referă la dezvoltare prin patriotism economic, adică prin investiţii şi producţie aici, în România! 19 proiecte de investiţii în valoare de 6,4 miliarde de lei, din care 2,2 miliarde ajutor de stat, au fost aprobate săptămâna aceasta prin schema de ajutor de stat pentru stimularea investiţiilor cu impact major în economie derulată de Ministerul Finanţelor (HG 807)”, a scris, duminică, pe Facebook, preşedintele PSD, Marcel Ciolacu.

Potrivit acestuia, este vorba despre ”un efect triplu de multiplicare în economie şi peste 4 mii de noi locuri de muncă care vor fi create”.

”Vom contribui astfel la dezvoltarea unor industrii competitive în România: industria auto, industria materialelor de construcţii, industria alimentară, industria IT, industria farmaceutică, activităţi de asistenţă spitalicească şi fabricarea produselor din cauciuc”, a mai afirmat liderul PSD.

Ciolacu susţine că aceasta este singura cale structurală de a atinge cele 3 mari obiective ale guvernării:

1. Creştere economică prin producţie şi investiţii în România;

2. Stoparea creşterii preţurilor şi refacerea puterii de cumpărare;

3. Crearea de locuri de muncă mai multe şi mai bine plătite.

”Am promis că vom trece de la economia bazată pe consum de bunuri din import la economia bazată pe producţie aici, în România. În 2023 şi 2024 vom întoarce în economie şi pentru populaţie 8-10% din PIB, de 5 ori mai mult decât în timpul guvernărilor anterioare”, a mai afirmat preşedintele social-democraţilor.

Marcel Colacu ar urma să fie viitorul premier, odată ce va avea loc rotativa guvernamentală.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

13 comentarii

 1. Bai nene Ciolacu … nu ți-a spus mama când erai mic faptul că … nu contează în viața ce promiti … ci doar ceea ce faci?!

  Cu majorarea salariilor profesorilor ai dat-o-n gard …dar ai pe lângă tine oameni care și-au angajat toate neamurile (de ex DEEA) in instituțiile statului.

  Pentru cei angajați pe pile sunt bani dar pentru profesori nu?!

 2. Sigur. Agricultura sufera de subfinantare, industria alimentara autohtona abia se misca, iar importatorii si marile lanturi de magazine vor goli rafturile de produse importate. Si totul pentru ca nea ciolacu a zis ca face revolutie…

  • De ce crezi ca i-ar pasa,nu-l banuiesc pe asta c-ar bea lapte de vaca,mai degraba de la …sotul acesteia.
   In supermarketuri nu gasesti produse romanesti,pina si banalul cartof e fie din Franta,fie din Cehia,fie din Germania,ioc marfa Romanesca…despre rosii,ardei ,castraveti,mai are rost sa discutam,e de la votantii lui erdogan?Lactatele,in marea lor majoritate sunt unguresti,ce patriotism economic viseaza aspirina asta?

  • @vgabriel – pai tocmai asta spun, ca nu-i pasa. E doar o noua fenta. Pentru cine mai inghite d’astea..

  • Ar mai fi ceva de spus despre programul psd – pai nu sunt la guvernare de o gramada de timp. Ce i-a tinut sa nu fie “patrioti economic” si pana acum?
   Probabil a vrut sa spuna “patriHOTI economic”.

 3. Nea Ciolacu spune jumătate de adevăr: se dau ajutoare de stat pentru investiții.
  Cealaltă jumătate: toate țările din lume dau ajutoare de stat când marile firme le cer ca să investească, gen Nokia. Deci nu sunt strategii și creiere guvernamentale.

 4. Dar în P-ța Palatului Comunal, înainte de ’89, de ce se vindea BT(Bulgar Tabac) cartonat și nu RT (Romanian Tabac) cartonat, că doar carton se găsea, slava D-lui, cât voiai și doar materia prima pentru filtru mai lipsea câteodat ?
  Aud, breten Marsel!?

 5. Rectificare : Nokian

 6. De la proiecte pana la practica e cale lunga e demonstrat in ultimii 30 de ani
  Si apoi astea nu sunt tot promisiuni electorale? Nu o sa faceti nimic , nu pentru ca nu puteti ci pentru ca nu sunteti capabili. A-ti pus in posturi cheie numai rude, neamuri care nu au nicio pregatire profesionala.

 7. Ups…iar astept moderarea…

 8. Ce le mai stie Dorelul asta cu scoala tirzie care-o sa fie (oroare!) prim-ministru.

 9. Am ajuns să-l avem ,pe Căcâcea, premier. Cum poate o tara sa ajunga in asemenea hal ?!