G4Media.ro

Marcel Ciolacu despre politica externă: Locul României e în UE și în…

Sursa foto: ANATOLII STEPANOV / AFP

Marcel Ciolacu despre politica externă: Locul României e în UE și în NATO / România își va menține poziția față de invazia ilegală declanșată în Ucraina de regimul criminal al lui Putin

Premierul desemnat Marcel Ciolacu (PSD) a anunțat joi în discursul dinaintea votului de învestitură din Parlament că guvernul pe care îl va conduce va respecta marile linii de politică externă.

”Vreau să fiu foarte clar: Locul României este în Uniunea Europeană și NATO. Din 2004, suntem protejați de cea mai mare alianță militară din lume. Din 2007, Uniunea Europeană ne-a asigurat peste 50 de miliarde de euro, bani cu care România a putut să se dezvolte”, a spus Ciolacu de la tribuna Parlamentului.

”Dacă alți lideri au altă alternativă de a dezvolta România, să facă un pas în față. Să le spună românilor care sunt soluțiile lor. Altfel, prin minciuni, urlete și manipulare, nu poți dezvolta o țară. O poți doar îngropa”, a mai spus premierul desemnat.

Totodată, premierul desemnat a punctat și viziunea sa legată de Rusia și Ucraina.

”România își va menține poziția față de invazia ilegală declanșată în Ucraina de regimul criminal al lui Vladimir Putin. Vom continua să oferim tot suportul nostru. Vom deveni un actor și mai activ la nivelul organizațiilor internaționale și vom căuta să devenim un pilon central în procesul de reconstrucție a Ucrainei”, a spus el.

În ceea ce privește Republica Moldova, Ciolacu a spus că ”în politica de vecinătate, vom acorda o atenție deosebită fraților noștri de peste Prut. România va susține cu toată forța parcursul de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană. Vom continua să asigurăm toate resursele necesare pentru ca administrația pro-europeană și poporul Republicii Moldova să reziste în fața amenințărilor rusești. România este și va rămâne garantul integrării europene a Republicii Moldova, a securității și stabilității sale”.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. „La vremuri noi tot noi”!