G4Media.ro

Marcel Ciolacu: Analizăm posibilitatea de modificare a Hotărârii de Guvern privind prelungirea…

Marcel Ciolacu: Analizăm posibilitatea de modificare a Hotărârii de Guvern privind prelungirea stării de alertă astfel încât să nu fie nicio problemă de constituţionalitate

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a anunţat că social-democraţii vor analiza posibilitatea de modificare a Hotărârii de Guvern privind prelungirea stării de alertă astfel încât să nu fie nicio problemă de constituţionalitate. Ciolacu a precizat că PSD vrea ca următoarele 15 zile să se constituie într-o „stare intermediară”.

„Mâine o să am cu colegii mei o şedinţă la Parlament. O să mai invit şi alţi lideri politici, cu juriştii şi cu toţi medicii parlamentari ai PSD şi o să luăm fiecare punct. Ce a fost pe presă am înţeles, dar Hotărârea de Guvern oficială mie mi-a venit în drum spre dvs. (…) Am stabilit, suntem nişte oameni responsabili, mâine dimineaţă la 9,30 avem Birouri permanente reunite pentru a face programul de vot pentru comisii şi votul final la starea de alertă”, a comentat Ciolacu, marţi, în emisiune la Antena 3.

Liderul PSD a criticat faptul că a primit HG pentru starea de alertă în mod oficial doar marţi seară.

„Este jignitor ce se întâmplă. În drum spre dvs. am primit de la Secretariatul general forma HG. Deci cu câteva ore de la expirarea stării de alertă onor Guvernul a considerat că acesta este modul de dialog între Guvern şi Parlamentul României. Categoric va fi publicată în Monitorul Oficial până la 12 noaptea, să nu fie probleme, oamenii sunt la serviciu. Nu o să înţeleg niciodată de ce Ludovic Orban doreşte acest mod de abordare la un lucru atât de important. O astfel de HG de prelungire a stării de alertă ne modifică modul nostru de a trăi şi consideră că aceasta este abordarea corectă pe care să o ai cu românii şi cu Parlamentul”, a spus Ciolacu.

El şi-a exprimat mulţumirea că deschiderea lăcaşurilor de cult se regăseşte în HG şi că Guvernul nu mai solicită achiziţiile directe.

„Ce mă bucur e că în urma declaraţiilor noastre, a liderilor PSD, anumite lucruri au fost deja scoase din această HG – cum era cu achiziţiile directe. Ca istoric, în prima solicitare de stare de alertă, Guvernul a cerut achiziţii directe şi licitaţiile pentru investiţii indiferent pentru ce anume se referă, nu numai pentru Covid, să fie toate la liber. E un progres astăzi că Guvernul nu mai solicită achiziţiile directe. Nu mai solicită nici angajările prin derogare de la lege. Şi nu în ultimul rând deschiderea lăcaşurilor de cult, un lucru pe care noi oricum îl anunţasem că o să-l trecem. Sunt lucruri îmbucurătoare că începem să ne rezumăm la ceea ce e de fapt esenţa stării de alertă – protejarea românilor şi vocea specialiştilor”, a adăugat Ciolacu.

Sursa Foto: Inquam Photos/ Autor: George Călin

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

 1. Sa intre macelarul Serban Nicolae la treaba, sa faca el corecturile , guvernul asta e de rasul curcilor, ii fac baietii de la Psd cum vor ei , de fapt asta a fost riscul atunci cand au intrat la guvernare si se si intampla acum. Pana la alegeri vor fi in genunchi iar PSD-ul va reusi din nou sa marcheze pentru ca suntem un popor de idioti

 2. Dureros, dar e o analiză corectă.

 3. „Analizam posibilitatea sa fim IMPOTRIVA!
  Orice masura ia Guvernul nu ne place, recomandam indirect romanilor sa nu o respecte!”
  Patrihotii din PSD-ALDE si PRO-Romania se dau de ceasul mortii cum sa impiedice orice masura a Guvernului!
  Javre ordinare!

 4. Cum poate Parlamentul sa comenteze o hotarare a… Guvernului?
  Parlamentul – puterea legislativa
  Guvernul – puterea executiva

  Chiar nu se sesizeaza nimeni pentru prostiile debitate la foc automat de tractoristul asta?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.