G4Media.ro

Marcel Ciolacu, amintiri din tinerețe la un eveniment pentru românii de pretutindeni:…

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Marcel Ciolacu, amintiri din tinerețe la un eveniment pentru românii de pretutindeni: ”Mi-am amintit de fratele meu care, imediat după Revoluţie, a plecat în Germania (…) Nu a fost nicio sărbătoare la noi în familie”

Prezent la un eveniment dedicat românilor de pretutindeni, premierul și liderul PSD Marcel Ciolacu a evocat o amintire cu familia, din tinerețea sa, atunci când fratele său a părăsit țara pentru a se stabili în Germania:

 • ”Mi-am amintit de fratele meu care, imediat după Revoluţie, a plecat în Germania, ca mulţi alţi români, în căutarea unei vieţi mai bune. Simt acum, aşa cum am simţit şi atunci, că nu a fost nicio sărbătoare la noi în familie. Ne-a fost tuturor greu şi mamei, cred, aproape imposibil. Văzând plecarea unui băiat cu singura nepoată pe care o avea şi urma să-i vedem doar în fotografii sau să-i auzim doar la telefon. Cu adevărat a fost sărbătoare doar când s-au întors acasă. Adevărul este că de 30 de ani ne-am obişnuit să sărbătorim eşecul. Organizăm evenimente, spunem discursuri, facem poze şi apoi fiecare îşi vede de viaţa lui, noi aici şi dumneavoastră, dincolo, în alte ţări”, şi-a început premierul Marcel Ciolacu discursul, duminică seară, la un eveniment organizat de Ziua Românilor de Pretutindeni.

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

11 comentarii

 1. Ciolacule,eu te înțeleg,dar ști vorba aia,fie pâinea cât de rea,tot mai bine e dincolo.

 2. Prim covrigar al romaniei sa ne spuna ce fericire e atunci cand nu ai ce pune in farfurie sau cand esti umilit de autoritati sau cand hotii iti rad in nas pt ca justitia doarme sau cand traiesti cu salariul minim cand in germania poti castiga minin 1500 euro ca necalificat.

 3. Apropo dar cand fratele covrigarului trimitea bani acasa era sarbatoare? Cum zicea ciolacu : ” fratele meu e in germania bos”.

  • Haules baules avem petrecere ca la Buzău să crape rezistii de ciudă că noi ciordeles a greu

 4. de ce a plecat? de ce pleaca in continuare lumea? ce face sa opreasca din pozitie de lider al ciumei rosii care a fugarit atatia oameni din Romania?

  • A plecat că stia că vine unu de la Buzău să conducă haznaua să o fure și să asculte telefoanele cetățenilor, a adus corupția de la Buzău în toată țara

 5. Spre nenorocirea romanilor, a ramas in tara fratele care nu trebuia!

 6. Faci orice declarație, este ușor și nu implică costuri, poate se înclină balanța votului spre tine. Ai fi putut, dacă vă făceați treaba să dai câteva exemple cu ce ați realizat pentru cei din diaspora. Trăiesc în Germania. Cunosc câteva biserici românești, știu că în majoritatea școlilor se poate face limbă străină la alegere .. limbă ‘maternă’; se găsesc foarte multe cursuri de limba turcă, rusă, italiană, spaniolă și altele dar nu am găsit nimic în limba română. Un amărât de curs de limbă română nu predare în limba română a tuturor cursurilor. Rușine. Suntem aproximativ un milion de suflete.

 7. A plecat fratele la muncă ( ciordeles) peste hotare

 8. 6 milioane de români plecați (neoficial ).Exodul continua …