G4Media.ro

Marcel Ciolacu: Am convingerea că am ajuns, împreună cu liderii sindicali din…

Sursa: Facebook/ Marcel Ciolacu

Marcel Ciolacu: Am convingerea că am ajuns, împreună cu liderii sindicali din Educație, la o soluție care oferă toate premisele ca profesorii să se întoarcă la ore

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, susține, într-o postare pe Facebook, că are convingerea că a ajuns împreună cu liderii sindicali ”la o soluție care oferă toate premisele ca profesorii să se întoarcă la ore, iar anul școlar să se termine în condiții normale.” Guvernul a anunțat, miercuri, printr-un comunicat oferta finală pentru profesori: crește salariile cu 1.000 de lei lunar de la 1 iunie, iar creșterile cerute de sindicate vor fi etapizate pe trei ani. Liderii sindicali urmează să comunice Guvernului la ora 19.00 la Palatul Victoria dacă sunt de acord sau nu cu oferta executivului.

Redăm mai jos integral postarea lui Marcel Ciolacu:

”Am convingerea că am ajuns, împreună cu liderii sindicali din Educație, la o soluție care oferă toate premisele ca profesorii să se întoarcă la ore, iar anul școlar să se termine în condiții normale.
Majorarea cu 1000 de lei a salariilor pentru profesori, respectiv 400 de lei pentru personalul auxiliar, pe care am convenit-o astăzi, este un pas semnificativ dintr-un proces mai larg, care va fi întărit prin noua lege a salarizării unitare.

Este clar acum că obiectivul nostru este unul comun: ca în noua grilă de salarizare, salariul profesorului debutant să se raporteze la salariul mediu brut din economie și să însemne punctul de referință al grilei de salarizare din educație.

Consider că cerința dascălilor, ca salariile din educație să reprezinte o expresie mult mai echitabilă a respectului social cuvenit acestei profesii, a fost îndreptățiță. Și voi continua să cred că, atunci când apare o criză socială, rolul liderilor politici este să țină cont de prioritățile societății, nu de negocieri politice.”

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

5 comentarii

  1. Eu nu! Soluția este rezonabilă, eu aș accepta-o!

  2. Mi se pare mie sau nu ? Convingerea aceasta vine de la omul cu ochi albastri ? De undeva de la Cotroceni ! Pentru că până la ”amicala„ de la Cotroceni matale cam dădeai BIR CU FUGIȚIII !!!!

  3. Ia sa vezi ca o sa ai o surpriză cu convingerea ta de HOT infect

  4. Bravo nea’ Marcel!

    Suna parca ai rezolvat-o chiar tu, dar eu stiam ca te-ai retras din fata problemelor, nu vrei sa le „preiei”.
    In alta ordine de idei, vezi ce iti doresti, ca poate se indeplineste: adica tu singurel ai cerut sa nu fii PM pana nu se rezolva problemele profesorilor si pensiile speciale, asa ca daca nu se rezolva, sa-ti pui pofta in cui.

  5. Greu de rezolvat. Profesorii i au suparat tare rau pe DOCTORII nostri, care sunt din nenorocire si „crema” politicii noastre dambovitene…