G4Media.ro

Marcel Ciolacu a anunțat că luni va fi depusă sesizarea de conflict…

Marcel Ciolacu a anunțat că luni va fi depusă sesizarea de conflict constituțional cu privire la prelungirea stării de alertă: Au găsit calea cea mai proastă de a impune o stare de alertă fără vot în Parlament

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a anunţat că luni va fi depusă sesizarea de conflict constituţional între Parlament şi Guvern cu privire la prelungirea stării de alertă, transmite Agerpres.

„Calea aleasă de PNL, aceea de a nu veni să fie votată starea de alertă în Parlament, este cea mai proastă. Într-un fel, au impus prin forţă această stare de alertă, fără o dezbatere parlamentară şi nu numai, fără o dezbatere publică. (…) Repet – au găsit calea cea mai proastă de a impune o stare de alertă fără vot în Parlament. Categoric, mâine o să depun conflict instituţional, deoarece restrângerea de drepturi cetăţeneşti, se specifică foarte clar în Constituţie, se face numai şi numai prin Parlament, prin lege”, a afirmat liderul social-democraţilor, la postul B1 TV.

Întrebat despre faptul că totuşi Executivul a acceptat şi a introdus în Hotărârea de Guvern solicitările venite de la PSD referitoare la deschiderea bisericilor, Ciolacu a arătat că mai degrabă s-a cedat de către guvernanţi în urma presiunii publice. El a adăugat că rămâne o mare problemă faptul că spitalele destinate tratării COVID-19 rămân închise pentru pacienţii cu boli cronice.

„Cred că mai mult au acceptat toată disputa din spaţiul public pentru că nu se mai putea. Adică furi ce furi, dar până la urmă trebuie să ai o limită. Nu poţi să deschizi păcănelele şi să ţii bisericile închise. (…) Marea problemă este că în continuare au rămas spitalele închise pentru ceea ce înseamnă bolile cronice, acest lucru trebuia specificat foarte clar în prelungirea stării de alertă. Trebuia precizat foarte clar în HG cum funcţionează spitalele pentru bolile cronice”, a arătat Ciolacu.

El a afirmat că românii nu „poartă mască convinşi că trebuie să se protejeze”, ci doar „de dragul de a o purta”, iar în acest sens problema vine „din lipsa de credibilitate a sistemului şi a Guvernului”.

sursa Foto: Inquam Photos/ Autor: George Călin

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

  1. Ciordacule….lasa-ne!! Puneti mana si munciți ca de cand nu mai puteti fura ,numai aberații spuneți!!!

  2. Comportamentul multor romani in ultimul timp, confirma ce se stia, prostia si nesimtirea sunt caracteristici genetice adanc intiparite in multi dintre noi. De ce sa poarte masca corect, de ce sa pastreze distantarea sociala, de ce sa respecte regulile minime de preventie?! Oricum multi cred ca nu exista virusul si stii ei dintr-o postare pe FB ca e o conspiratie mondiala toata tarasania asta.
    Asa si cu reprezentantul ciumei rosii, Ci(t)olomacu, acest gaga analfabet chiar este un reprezentant al esantionului prostiei romanesti si ne demonstreaza ca psdul este un izvor nesecat de imbecili fara bun simt. La final, cred ca prostia si nesimtirea ne vor distruge ca natiune.

  3. Ciolacule, apari prea mult. Nu ai carisma, nu treci sticla. PS D stagneaza la procentul de pe vremea Viorcai. Nici spalatorii Cristoiu si Rosca Stanescu nu te mai pot ajuta. Spune pas si lasa- pe Teodorovici. Macar dupa ala alearga doamnele!

  4. Auzi, ;; depun conflict constitutional;;, Veorica cred ca era academician. Natie (adunatura ) romana, cum accepti sa fii condusa de astia?

  5. Oamenii mor si se infecteaza pe capete ,iar asta se vrea savant . Parazitii pe banii romanilor , se ocupa cu subminarae sanatatii romanilor.

  6. „Acest gaga analfabet chiar este un reprezentant al esantionului prostiei romanesti si ne demonstreaza ca psdul este un izvor nesecat de imbecili fara bun simt.”

    Minunat sintetizat, subscriu!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.