G4Media.ro

Marcel Boloş: Până la finalul lunii, România trebuie să depună prima cerere…

Marcel Boloş: Până la finalul lunii, România trebuie să depună prima cerere de plată în PNRR, în valoare de 3 miliarde de euro

Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Marcel Boloş, a anunţat că, până la finalul lunii mai, România trebuie să depună prima cerere de plată în PNRR, în valoare de 3 miliarde de euro, anunță News.ro.

Boloş a declarat, duminică, la Digi24, că luni vor fi transmise Comisiei Europene documentele necesare pentru cei 3 miliarde de euro.

„Suntem în plin proces de pregătire a primei cereri de plată pe care România o poate pune până la sfârşitul lunii mai. Avem o serie de condiţionalităţi la care lucrăm. Toate ministerele de linie, coordonatorii de reformă au avut de încărcat în platforma specială care există la nivel naţional toate documentele necesare pentru a face dovada că am închis capitolele aferente anului 2021. În weekend ministerul lucrează la  verificarea documentelor depuse şi în cursul zilei de luni suntem în măsură în care să transmitem în platforma Comisiei Europene aceste jaloane pe care le aveam de îndeplinit şi apoi etapele procedurale pe care le aveam de parcurs, încât până marţi, 31 mai, să putem să depunem cererea de plată cu o valoare de 3 miliarde de euro”, a explicat Boloş.

Întrebat dacă suntem în grafic cu PNRR-ul, Marcel Boloş a precizat că „suntem la început de drum”.

„Dacă ne referim la PNRR, este la început de drum. Suntem în situaţia în care operaţionalizăm structurile care stau la baza implementării PNRR. Pe de altă parte, suntem în măsură să iniţiem apelurile de proiecte care sunt aferente trimestrului II şi apoi cum e firesc pe parcursul anului 2022 să fim în măsură să ne asigurăm că cele 58 de apeluri de proiecte pe care le gestionăm, cu o valoare de peste 13 miliarde de euro, să fie lansate în piaţă”, a mai declarat Boloş.

Ministrul a adăugat că a avut o întâlnire cu cei care se ocupă de capitolele de infrastructură din PNRR, deoarece acestea sunt mai complexe.

„Am avut întâlnire cu cei care se ocupă de capitolele de infrastructură pentru că acestea sunt cele mai complexe angajamente pe care le avem de îndeplinit încât să putem să avem o monitorizare specială pe aceste categorii de jaloane şi să prevenim eventuale blocaje care pot să apară în implementarea PNRR. Aş putea să spun că este un început de drum pe care l-am preluat şi pe care încercăm să îl punem pe picioare astfel încât PNRR să poată să ducă la îndeplinirea jaloanelor şi ţintelor asumate de România”, a declarat Marcel Boloş.

Foto: InquamPhotos / Octav Ganea

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. in Iulie sau August guvernul PNL-PSD vaa nunta ca e incapabil sa implementeze PNRR.
    urmeaza ‘reformele’ si acolo se vor bloca aceste incompetenti

  2. Revista URZICA revine in forta….

  3. Cu neispravitii astia o sa se ne alegem cu praful de pe toba din pnrr. Ar fi in stare sa negocieze un miliard de euro spaga lor iar restul sa nu-l mai primim. Ca sa fie bine si pentru ei si pentru UE. Nu si pentru noi, fraierii care ii hranim.
    Daca scrii si tu pe-aici euglene, bag-o p-aia cu usr si consultanta de 2 miliarde de euro, nu fi pr0st.