G4Media.ro

Manifestaţii împotriva restricțiilor în Germania şi în Polonia/ 10.000 de persoane au…

Manifestaţii împotriva restricțiilor în Germania şi în Polonia/ 10.000 de persoane au ieșit în Munchen la protest

Mai multe mii de opozanţi faţă de măsurile restrictive destinate să frâneze propagarea pandemiei de COVID-19 au manifestat din nou în mai multe oraşe din Germania, precum şi în capitala Poloniei sâmbătă, informează AFP, citată de Agerpres.

Doar la Munchen, în sud-vest, unde era organizată pentru prima oară o manifestaţie naţională de acest gen, 10.000 de persoane au participat la acţiunea de protest, conform poliţiei, faţă de cele 5.000 anunţate de organizatori înaintea evenimentului.

Adunarea principală a fost întreruptă după mai puţin de o oră de la începerea ei, căci regulile de distanţare nu fuseseră respectate şi participanţii nu purtau măşti.

Şi în alte oraşe germane au avut loc adunări similare, precum la Hanovra (centru) unde cel puţin 1.000 de persoane au fost numărate, la fel ca la Wiesbaden (vest).

Manifestanţii, în cea mai mare parte fără măşti, încălcând astfel un ordin al autorităţilor din Munchen, au denunţat măsurile luate de guvernul german pentru a combate epidemia de COVID-19.

Manifestaţiile din Germania de sâmbătă s-au desfăşurat până în prezent fără incidente, în timp ce poliţia a fost atentă să fie evitate posibile dezordini.

Cancelarul Angela Merkel a declarat sâmbătă că „înţelege” că unii „au dificultăţi” în faţa acestor restricţii, apreciind că „fiecare este liber să critice deschis decizia guvernului în cadrul unor manifestaţii paşnice”.

„Este un mare atu al statului nostru constituţional: un stat care nu suprimă libertatea de opinie, dezbaterea publică, participarea şi chiar o garantează, iată pentru ce mulţi oameni în lume ne invidiază”, a ironizat ea, ca răspuns la criticile manifestanţilor de „cenzură”.

O manifestaţie similară, dar de o amploare mai mică a reunit în cursul după-amiezii mai multe sute de persoane la Varşovia.

Organizată în special de o asociaţie care se opune obligativităţii vaccinării „Stop-NOP”, manifestaţia s-a desfăşurat în faţa sediului parlamentului polonez. Manifestanţii urmau să treacă apoi prin centrul Varşoviei spre sediul televiziunii poloneze publice TVP pe care ei o acuză ca a minţit cu privire la pandemia de COVID-19.

Participanţii la protest au păstrat un minut de reculegere în memoria persoanelor decedate „ca urmare a blocării serviciilor medicale” din cauza pandemiei, potrivit lor.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Mastile ajuta la micsorarea cantitatii de virus sub nivelul LD50. LD este leathal dose care este cantitatea de doza virala la care omul moare sau devine f. bolnav. Asa se explica cum in societatile mascate de la luni de zile, desi cazurile + cresc numarul mortilor sunt f. mici. Un diagnostic pozitiv fara simptome sau simptome f. usoare cu anticorpi puternici dupa infectie rezulta in imunitatea naturala a individului. A aduce imunitate naturala graduala fara cazurile de morti vazute in Suedia este tinta absoluta.

  2. Foarte pertinenta observatia, problema la noi este ca lumea prefera teoriile conspiratiei in locul realitatii grave.

  3. Ăsta nu era numărul pentru portofele găsite?