G4Media.ro

Manifestaţie propalestiniană, cu mii de participanţi la Londra

Manifestaţie propalestiniană, cu mii de participanţi la Londra

Mii de persoane au manifestat sâmbătă în centrul Londrei în sprijinul poporului palestinian, cerând guvernului britanic să intervină pentru a face să înceteze operaţiunea militară israeliană, potrivit AFP şi DPA.

Manifestanţii s-au adunat la miezul zilei lângă Marble Arch, alături de Hyde Park, de unde s-au îndreptat spre Ambasada Israelului, situată de cealaltă parte a parcului, agitând drapele palestiniene şi pancarte al căror conţinut cereau „eliberarea” teritoriilor palestiniene.

„Este esenţial ca guvernul britanic să ia măsuri imediate”, au declarat organizatorii, printre care coaliţia Stop the War, asociaţia musulmană din Regatul Unit, organizaţia Palestine Solidarity Campaign şi Campania pentru dezarmarea nucleară.

„Nu trebuie să se mai permită ca violenţele brutale împotriva poporului palestinian şi oprimarea sa de către Israel să rămână nepedepsite”, au adăugat liderii organizaţiilor menţionate, denunţând bombardamentele care au ucis civili în Gaza drept „crime de război”.

„Guvernul britanic este complice acestor acţiuni atât timp cât va oferi sprijin militar, diplomatic şi financiar Israelului”, au mai spus organizatorii.

Printre cei aşteptaţi să se adreseze mulţimii figurează fostul lider laburist Jeremy Corbyn, precum şi deputatele laburiste Diane Abbott şi Zarah Sultana.

Această manifestaţie a fost organizată pe fondul unei escaladări militare în ultimele zile, inedită după 2014, între Israel şi mişcarea palestiniană Hamas, în interiorul şi în jurul Fâşiei Gaza, precum şi al violenţelor în oraşe israeliene cu populaţia mixtă arabă şi evreiască.

În pofida intensificării eforturilor diplomatice într-o încercare de a se pune capăt luptelor, aviaţia militară israeliană a bombardat mai multe poziţii în enclava palestiniană în noaptea de vineri spre sâmbătă, în timp ce aproape 300 de rachete au fost lansate din nou din Gaza spre Israel, potrivit armatei.

Ultimul bilanţ al autorităţilor palestiniene consemnează 139 de morţi, printre care 39 de copii, şi 1.000 de răniţi în bombardamentele israeliene asupra Fâşiei Gaza de luni până în prezent.

Peste 2.300 de rachete lansate asupra teritoriului israelian de luni au ucis 10 persoane, printre care un copil şi un soldat, rănind peste 560 de persoane, conform echipelor de intervenţie.

Sursa: Agerpres

Foto: captură video

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

8 comentarii

 1. Intele ga Hamas e organizatie terorista dar sa omori copii e prea mult.
  Astazi Israel a omorat 8 de copii in fasia Gaza , daca asta se intampla in orice alta tara cel care facea asta era considerat criminal de razboi dar Netanyahu e laudat in aceste zile.

  • Nu e chiar asa. Israel-ul nu a inceput bombardamentul cu scopul de a ucide oameni. Intradevar, au fost victime in urma bombardamentului, dar inainte de a dobora cladirile respective, oamenii au fost sunati si avertizati astfel incat sa poata fugi din bloc si sa se adaposteasca.

   Daca musulmanii chiar ar fi dorit sa nu fie victime (in special copii) atunci ar fi evacuat oamenii din acele cladiri. Nu au facut acest lucru.

   In schimb musulmanii au lansat rachetele cu singurul scop de a ucide oameni. Mai mult de atat au incercat sa loveasca o centrala nucleara.

   Get your facts straight!

 2. Semne că în curând în UK va începe o politică naționalistă. Primul semn ? Brexit, apoi British first va lua avânt, altfel …. Adio UK.

 3. Asociatii islamiste care finanteaza din plin terorismul…Erau si prin Romania finantatori la greu, evazionisti fiscali…dadeau la toti…si la partide pentru protectie!

 4. Comentarii voit confuze; Poporul palestineam nu poate fi bombardat justificând că au fost anunțați prin telefon să fugă; Unde???.
  Izdraelul ar trebui să se retragă din teritoriile ocupate cu forta armată și politicul din toate taberele să renunțe la incitare

  • @Florin.. DA așa este numai că după ce au lansat mii de rachete artizanale spre Israel, ce ai fi vrut să facă evreii ? Să-i roage să lanseze mai multe ? Pe de altă parte, cine stabilește ocupantul în Orientul Mijlociu ?
   OK. Nu e bine că numai așa se duc ”tratativele” de pace . Nu cred că Israelul este ”porumbelul păcii” în zonă, dar intențiile vecinilor și acțiunile lor îl transformă într-un vultur , atunci nu mai este nimic de comentat.

 5. fac si astia ce faceau acasa, striga toata ziua in strada
  citi au job?citi patesc taxe?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.