G4Media.ro

Manfred Weber: În cazul FIDESZ, a cărui excludere se discută, toate opțiunile…

Manfred Weber: În cazul FIDESZ, a cărui excludere se discută, toate opțiunile sunt pe masă/Respect pentru magistrații români care protestează

Candidatul PPE pentru funcția de președinte al Comisiei Europene a explicat, la București, că se lucrează la o formulă de răspuns pentru partidul condus de Viktor Orban cu care să fie de acord cât mai mulți populari. Weber s-a referit și la situația special din România, unde magistrații s-au văzut nevoiți să apere în stradă independența justiției.

Mai jos, principalele declarații făcute de Manfred Weber în conferința de presă ținută alături de Ludovic Orban, la sfârșitul Summit-ului liderilor locali și regionali ai PPE, care a avut loc la Romexpo.

Legat de excluderea FIDESZ. L-am întâlnit pe Viktor Orban săptămâna trecută la Budapesta și am discutat. PPE este un partid al valorilor și vrem să ne asigurăm că fiecare formațiune respectă elementele de bază.

În cazul discuției despre FIDESZ, vă pot spune la momentul de față că toate opțiunile sunt pe masă. Vreau să pregătim o poziție comună pentru săptămâna viitoare care să fie agreată în interiorul PPE.

Protestele magistraților din România. Am un mesaj de respect pentru magistrații care au ieșit în stradă. La nivel european există numeroase elemente care să ofere garanții pentru o țară care aderă la UE. Dar când ești deja membru, iar guvernul nu respectă regulile, e nevoie de noi instrument. Europa trebuie sa implementeze un mecanism legat de respectarea statului de drept. Aceste principii fundamentale trebuie respectate, iar în calitate de președinte al Comisiei Europene voi propune instituirea unui mecanism privind statul de drept.

Populism. Găsesc și în discursul unor politicieni de la București accese de populism și anti-Bruxelles. De aceea sunt mândru că PNL nu face asta.

Citiți și: LIVE Summit PPE. Manfred Weber: Sunt surprins că Guvernul român nu sprijină candidatul român la șefia Parchetului European. Klaus Iohannis: Votul este cea mai bună formă de sancțiune la discursul populist, eurosceptic și demagogic, care a devenit virulent în Europa dar și în România/ PSD a îmbrăcat haina falsului patriotism 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

 1. Cred ca e demagogie de la Weber citire.
  Asa o mașinărie de declarații demagogice de la UE sau Marele Licurici e de neoprit
  Nimic nu se va intampla!
  Au nevoie de voturi acesti demagogi.
  Pe acesta mizează pzd.
  Cat de idiot sa fii ca sa nu înțelegi.

  • #kondensatorilor, uitati ce „democrat” (a se citi FASCIST) este ANTONIO TAJANI:, cel caruia G4 i-a luat un interviu mai deunazi.

   „EU’s Antonio Tajani says Mussolini ‘did some positive things”

   Antonio Tajani, the Italian politician who serves as president of the European Parliament, faced backlash on Thursday over his praise of fascist leader Benito Mussolini.

   „Mussolini? Before he declared war on the entire world, following Hitler; before he introduced racial laws…

   he did some positive things to build infrastructure in our country,”

   Tajani told Italian Radio24.

   https://m.dw.com/en/eus-antonio-tajani-says-mussolini-did-some-positive-things/a-47905590

  • Iar ne „arată” plicticosul trol X-link că „gândește singur” folosindu-se de ‘mimica feței”. Dovedit agramat și incult în atâtea postări, postacul penal vorbește acum de fascism. E clar că unul care nu știe să scrie, cum a și recunoscut spunând că folosește telefonul ca să-i scrie cuvinte, habar n-are ce e acela un condensator, cu „c” sau „k” – nu mai contează, la un analfabet ca el. Cum să înțeleagă semnificația termenului „fascist”? Dacă ar ști, ar explica și ce înseamnă „condensator” și ce e acela „fascism”. Dar nu o va face, că nu e in stare. Tot ce poate să facă este să copieze niste link-uri de pe internet, fără legătură cu subiectul. Acesta este x-link, un postac mizerabil al mafiei PSD-ALDE pe care stăpânii l-au pus să scrie despre președintele Parlamentului European că e fascist. Pentru că Parlamentul European le pune „bețe în roate” -cum spun ei -borfașilor care vor să pună mâna cu japca pe resursele societății românești.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.