G4Media.ro

„Mandatul șefului ONU, Antonio Guterres, este un pericol pentru pacea mondială”, afirmă…

Sursa foto: Joe Giddens / POOL / AFP

„Mandatul șefului ONU, Antonio Guterres, este un pericol pentru pacea mondială”, afirmă ministrul israelian de Externe

Ministrul israelian de externe, Eli Cohen, a apreciat drept un „pericol pentru pacea lumii” mandatul şefului ONU, Antonio Guterres, după ce acesta din urmă a invocat o procedură rară în faţa Consiliului de Securitate cu privire la războiul din Fâşia Gaza, notează AFP, citată de Agerpres.

„Cererea sa de activare a Articolului 99 (din Carta ONU) şi apelul la încetarea focului în Fâşia Gaza constituie sprijin pentru organizaţia teroristă Hamas”, a acuzat Eli Cohen pe reţeaua socială X (fostă Twitter).

Antonio Guterres a avertizat miercuri Consiliul de Securitate că războiul între Israel şi combatanţii palestinieni din Hamas în Fâşia Gaza ar „putea să agraveze ameninţările existente la adresa păcii şi securităţii internaţionale”.

El a invocat Articolul 99 din Carta fondatoare a ONU, foarte rar folosit, care îi permite să „aducă în atenţia Consiliului de Securitate orice chestiune care, în opinia sa, poate ameninţa menţinerea păcii şi securităţii internaţionale”.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Probabil o forță internațională de pace în regiune ar reprezenta un aport la pacea mondială. În plus ar fi protejați civilii din ambele părți ale conflictului.

  2. „Dorim un sef al ONU care sa nu mai comenteze de macelul care-l facem noi in Palestina!”