G4Media.ro

Mandate prelungite pentru șefii CEO după tragedia de la Jilț Sud /…

Mandate prelungite pentru șefii CEO după tragedia de la Jilț Sud / Acționarii Complexului Energetic Oltenia propun prelungirea mandatelor cu 2 luni pentru 6 din cei 7 membri ai Consiliului de Supraveghere

Șefii din Consiliul de Supraveghere al Complexului Energetic Oltenia vor avea mandatele prelungite. Aceasta este propunerea pentru acționarii Complexului Energetic Oltenia care se vor reuni în cadrul unei ședințe în data de 16 februarie, relatează Gazeta de Sud.

Proiectul de Hotărâre prevede prelungirea mandatelor cu 2 luni pentru 6 din cei 7 membri ai Consiliului de Supraveghere. Mandatele acestora expiră în data de 20 februarie, iar prelungirea se va face până în data de 20 aprilie, în baza OUG 109, privind guvernanța corporativă a întreprinderilor publice.

Prelungirea va fi mai scurtă dacă între timp va fi gata selecția de membri noi, demarată de către Ministerul Energiei, încă de anul trecut.

În urma tragediei de la Cariera Jilț Sud, au fost luate măsuri doar cu Directoratul și cu structurile de conducere din subordinea Directoratului Complexului Energetic Oltenia. Astfel, președintele Directoratului CEO, Daniel Burlan, și Marius Negru, membru, au rămas fără funcții.

De asemenea, Directoratul a decis să înlocuiască trei șefi. Este vorba de directorul Sucursalei Miniere, directorul EMC Jilț Sud și șeful Carierei Jilț Sud. „În urma evenimentului care a avut loc în data de 17.01.2023, la Cariera Jilț Sud, Directoratul CE Oltenia a luat act de demisia lui Gheorghescu Florentin Nicu din funcția de director al Sucursalei Miniere și a decis numirea lui Paraschivu Ion în această funcție.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Prelungirea mandatelor de arestare eventual.

  2. Si dublarea Indemnizatiilor si a Sporurilor!
    Sa fie pomana completa!
    J……..r!!!