G4Media.ro

Mandate de arestare preventivă pe numele a doi dintre cei patru cetăţeni…

Sursa foto: Pixabay

Mandate de arestare preventivă pe numele a doi dintre cei patru cetăţeni străini anchetaţi de poliţiştii din Ilfov pentru înşelăciune în domeniul investiţiilor în acţiuni

Doi dintre cei patru cetăţeni străini anchetaţi de poliţiştii şi procurorii din Ilfov pentru înşelăciune în domeniul investiţiilor în acţiuni, dar şi pentru alte tipuri de infracţiuni, au fost arestaţi preventiv pentru 30 de zile. Este vorba despre doi cetăţeni turci care, printre altele, au scos o sumă importantă de bani din contul unei persoane căreia i-au accesat ilegal contul după ce au convins-o să instaleze în telefon o aplicaţie care ar fi trebuit să i dea acces la rezultatele investiţiilor sale, transmite News.ro.

„Cei doi bărbaţi de cetăţenie turcă, reţinuţi de poliţiştii ilfoveni în dosarul penal în care se efectuează cercetări sub aspectul infracţiunilor de acces ilegal la un sistem informatic, înşelăciune şi efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos, au fost prezentaţi procurorului de caz, din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Cornetu, care a sesizat instanţa de judecată, în cauză fiind dispusă măsura arestării preventive, pentru 30 de zile, faţă de aceştia”, informează, duminică, oficialii Poliţiei judeţene Ilfov.

Cei doi sunt cercetaţi alături de un irakian şi un israelian faţă de care anchetatorii nu au solicitat măsuri preventive.

Date din ancheta deschisă de poliţiştii din cadrul Inspectoratului Judeţean Ilfov arată că cei patru care au vârste de 34, 35, 33 şi 27 de ani, foloseau o platformă online susţinând că intermediază investiţii în acţiuni. După ce îi convingeau pe cei interesaţi să îşi instaleze pe telefon o aplicaţie, sustrăgeau bani din conturile victimelor.

„În temeiul unei sesizări, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale Ilfov au efectuat activităţi procedurale, din care a rezultat că, persoane necunoscute ar fi indus în eroare persoana vătămată, după ce la data de 12 martie 2024, aceasta a accesat o platformă online, cu scopul de a investi în anumite acţiuni, şi după ce i-au câştigat încrederea, prin mijloace dolosive, au convins-o să îşi instaleze o aplicaţie pe telefonul mobil, prin care, în mod neautorizat i-ar fi sustras din cont, suma de 43.000 de lei”, informează, sâmbătă, Poliţia Ilfov.

Într-un alt caz, cei patru suspecţi au cerut unei persoane interesate să investească să se deplaseze la sediul unei firme şi să aducă banii cu care voia să cumpere acţiuni. S-a întâmplat vineri, 5 aprilie, când cei patru au fost prinşi în flagrant.

În momentul flagrantului, care a avut loc la sediul unei firme care se ocupă de comerţ, asupra unui dintre cei patru suspecţi poliţiştii au găsit 408.440 de lei, 10.000 de dolari şi 62.500 de euro.

Tot vineri, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale Ilfov, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Cornetu, au făcut trei percheziţii, la domiciliile celor patru bărbaţi, unde au mai descoperit sumele de 82.779 de lei, 441.780 de euro şi 300 de lire turceşti.

„Sumele de bani descoperite la flagrant şi percheziţii, totalizând 610.000 de euro, au fost ridicate şi indisponibilizate, în vederea continuării cercetărilor”, precizează sursa citată.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...