G4Media.ro

Manchester City a fost exclusă din competițiile europene timp de doi ani…

Manchester City a fost exclusă din competițiile europene timp de doi ani pentru încălcarea fair-playului financiar

Clubul englez de fotbal Manchester City a fost suspendată din competițiile europene de club pentru următoarele două sezoane după ce UEFA a decis că se face vinovată de încălcarea normelor de fair-play financiar, transmite BBC.

În plus, clubul va trebui să plătească o amendă de 30.000.000 de euro. Decizia poate fi contestată la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne.

Organismul de control al UEFA a afirmat că Manchester City ”a supraestimat veniturile din sponsorizări în  perioada 2012-2016”, iar clubul nu a colaborat în timpul investigației.

Manchester City a anunțat că va contesta decizia acuzând că un oficial al UEFA s-a antepronunțat în acest caz încă din decembrie 2018 înainte ca investigația să înceapă. ”Este un caz inițiat de UEFA, UEFA a fost acuzatorul și UEFA a judecat. Clubul va urmări o judecată imparțială cât mai repede posibil și de aceea va începe, în primă instanță, procedurile la TAS”.

Ancheta UEFA a început ca urmare a unei anchete publicate de Der Spiegel în care erau prezentate documente care arătau că City a declarat venituri mai mari dintr-un contract de sponsorizare

Fair-playul financiar a fost introdus de UEFA pentru a împiedica cluburile să cheltuiască mai mult de cât își permit, iar prevederile acestuia impun echipelor să respecte cu prioritate obligațiile financiare legate de transferuri și salariile jucătorilor.

Cheltuielile trebuie echilibrate cu venituri din drepturile TV și vânzarea biletelor, plus banii adunați de departamentel comerciale.

Foto: Stadionul echipei Manchester City/ Wikipedia

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Nu putem exclude PSD-ul fiindcă şi-a dat derogare de la legea răspunderii fiscale ca să poată fura?

    • Tu esti ca tiganul ala cu vioara care stia o singura melodie, dar o stia bine. Ce treaba are sula cu prefectura?!

  2. Foarte bine! Arabii si oligarhii rusi au stricat fotbalul. PSG next!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.