G4Media.ro

Managerul spitalului de Boli Infecţioase Iaşi: Se observă o scădere a cazurilor…

Managerul spitalului de Boli Infecţioase Iaşi: Se observă o scădere a cazurilor COVID-19 cu forme medii spre severe/ După jumătatea lunii ianuarie, mă aştept ca numărul de cazuri să crească din nou

Conducerea spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi susţine că, de o săptămână, se observă o scădere a numărului de cazuri Covid cu forme medii spre severe în spital, însă numărul cazurilor critice încă se menţine la un nivel ridicat.

Managerul spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi, medicul Florin Roşu, a declarat, luni, pentru News.ro, că în spital există în prezent câteva zeci de paturi libere pentru pacienţii Covid cu forme medii spre severe, în timp ce la ATI sunt zece paturi libere.

„De aproximativ o săptămână se observă o scădere a numărului de cazuri Covid cu forme medii spre severe. Numărul de cazuri critice, deşi este în scădere, se menţine la un nivel semnificativ. Îndemn populaţia să respecte în continuare măsurile de prevenţie şi să se vaccineze. Spitalul de Boli Infecţioase rămâne în continuare vârf de lance în lupta pandemică, iar dacă trendul descendent al îmbolnăvirilor se va menţine, pregătim din nou, o trecere graduală spre sistemul hibrid de îngrijire a pacienţilor”, a declarat medicul Florin Roşu.

Întrebat când va începe spitalul ieşean să trateze şi alte patologii, medicul Florin Roşu a răspuns: „Este greu de spus acum. Întâi vor începe să treacă la normal spitalele suport-Covid, apoi vom intra şi noi. Noi sperăm ca acest moment să vină cât mai repede”.

Potrivit managerului spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi, pandemia nu va crea mari probleme până după sărbătorile de iarnă.

„Luna decembrie va fi caracterizată de o scădere continuă a numărului de cazuri. Vom avea sărbători ceva mai liniştite din punct de vedere epidemiologic. Dar după jumătatea lunii ianuarie, mă aştept ca numărul de cazuri să crească din nou”, a adăugat medicul Florin Roşu.

sursa: News.ro, sursa foto: G4Media

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. Nu știu de ce – da îmi pare ca omul regreta ca se termina valul 4. Da rămâne speranța cu valul 5.

  2. Desigur, imunitate nu exista, sau daca exista tine putin, o luna-doua, intre valuri.
    Si asta e unul caruia i se uita multi in gura, ca spune chestii tari, dupa cum se vede. 😉

  3. Si pe ce te bazezi cand spui ianuarie ? Sa treaca sarbatorile de iarna ça apoi sa reincepem lupta impotriva coronavirusului ?!???