G4Media.ro

Mama jurnalistului Roman Protasevici susține că fiul său a fost torturat/ Femeia,…

Mama jurnalistului Roman Protasevici susține că fiul său a fost torturat/ Femeia, exilată în Polonia, se teme ca autoritățile să nu abuzeze de prietena jurnalistului pentru a-l face să cedeze

Mama jurnalistului belarus disident Roman Protesevici susţine că fiul ei a fost supus violenţelor în timp ce se afla în închisoare, relatează marţi dpa.

În video-ul pus în circulaţie de autorităţi, faţa fiului ei prezenta semne clare de violenţă, a declarat Natalia Protasevici, referindu-se la imaginile date publicităţii cu o zi în urmă de centrul de detenţie în care fiul ei este deţinut.

„Nu sunt medic, dar e sigur că l-au lovit la nas şi este posibil să i-l fi rupt”, a spus ea.

De asemenea, Natalia Protasevici a afirmat că obrazul stâng al fiului ei era umflat. „Chiar şi sub machiaj, se poate vedea o tentă gălbuie, probabil vânătăile i-au fost acoperite cu pudră”.

Ea mai spune că a văzut şi semne de strangulare pe gâtul fiului ei. „Din câte se pare, l-au strâns de gât pentru a scoate dovezi de la el”, a declarat ea.

În înregistrarea video, Protasevici, de 26 de ani, spune că este tratat în conformitate cu legea şi recunoaşte că a organizat revolte.

Fiul ei a fost forţat să facă această declaraţie, a spus Natalia Protasevici. „Fie a citit-o de pe o pagină, fie a fost forţat să o memoreze”, a declarat ea.

Totuşi, fiul ei este o persoană foarte puternică, a mai spus Natalia Protasevici, care trăieşte în exil în Polonia împreună cu soţul ei.

Prietena lui Roman este însă şi ea în custodie, a mai spus mama jurnalistului, adăugând că se teme că autorităţile ar putea abuza de ea pentru a-l face pe fiul ei să cedeze.

sursa: Agerpres.ro, sursa foto: Twitter/ Captură video

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

  1. Toți trolii să se bucure. Să se bucure pentru că pot să verse orice bălării aici și oriunde fără să pățească ce pătimește băiatul ăsta. Și se mai văicăresc vai! ce rău e prin țările astea mai mult sau mai puțin democratice. Și ce atitudine patriotică și naționalistă este prin Belarus, Rusia & etc. Că Șoroș, că oculta, că vestul decadent, etc. Dacă ați avea vânătăi pentru că susțineți relicvele astea dictatoriale, atunci v-ați da seama cât de prețios este sistemul acesta unde trăiți. Nu-i perfect, dar e infinit mai bun decât orice altă dictatură.

  2. Problema lor nu e sistemul ci moralitatea si unitatea. Acest jurnalist refuza mlastina in care s-a nascut. Nimic nu se poate face cand majoritatea alege frauda si coruptia. Sistemul romanesc e mult mai criminal, mimeaza democratia promovand mai multi penali ca Lukasenco ce-au acaparat puterea iar presa este scindata in jurul lor.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.