
Maido, din Lima, a fost desemnat cel mai bun restaurant din lume, potrivit clasamentului World’s 50 Best Restaurants
Maido, înfiinţat în oraşul Lima de Mitsuharu „Micha” Tsumura, a fost desemnat joi seară cel mai bun restaurant din lume în anul 2025 de către influentul, dar contestatul, clasament World’s 50 Best Restaurants, informează agenția de știri AFP, citată de Agerpres.
Acest restaurant „este un adevărat exemplu de gastronomie Nikkei, combinând tehnici japoneze meticuloase cu autenticitatea ingredientelor peruane pentru a crea o experienţă culinară care este atât bogată din punct de vedere cultural, cât şi inovatoare”, au transmis editorii clasamentului 50 Best.
Podiumul acestui clasament, creat de un grup de presă britanic pentru a concura cu celebrul ghid gastronomic francez Michelin, reuneşte restaurante de pe trei continente.
Restaurantul basc Asador Etxcebarri, din Atxondo (Spania), şi-a păstrat locul al doilea, în timp ce Quintonil, din Ciudad de Mexico, a urcat de pe locul al şaptelea până pe poziţia a treia.
Restaurantul parizian Table, condus de maestrul bucătar Bruno Verjus, ocupă locul al optulea, după ce s-a clasat pe poziţia a treia în 2024.
Aflat la conducerea patiseriei Cheval Blanc Paris şi ocupând funcţia de patiser-şef în restaurantul Plenitude, Maxime Frederic a obţinut titlul de „cel mai bun patiser” din partea 50 Best, după ce a fost desemnat şi „cel mai creativ maestru patiser din lume” de ghidul culinar La Liste, luni seară.
Premiul 50 Best este decernat începând din 2002 de o mie de „experţi independenţi” (bucătari, jurnalişti specializaţi, proprietari de restaurante, etc.), care acordă note experienţelor lor gastronomice trăite în diverse restaurante din lume în ultimele 18 luni.
Legitimitatea acestui clasament, alcătuit de grupul media William Reed şi sponsorizat de mai multe branduri, este contestată cu regularitate, mai ales de către bucătarii francezi, care îl acuză de complezenţă şi opacitate. Cu toate acestea, el este considerat mai îndrăzneţ decât clasamentul Ghidului Michelin în ceea ce priveşte depistarea noilor tendinţe din gastronomie.
Ca reacţie după înfiinţarea 50 Best, criticii săi – maeştri bucătari francezi, dar şi japonezi şi americani – au lansat în 2015 La Liste, un clasament ce cuprinde 1.000 de restaurante din lume, elaborat pe baza unui algoritm care grupează şi analizează date furnizate de peste 400 de surse internaţionale.
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen BankPentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.