G4Media.ro

Maia Sandu, vizită oficială, marți, la București, cu ocazia celebrării a 30…

Maia Sandu, vizită oficială, marți, la București, cu ocazia celebrării a 30 de ani de relații diplomatice bilaterale România-Republica Moldova

Preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, se va afla marţi în vizită oficială la Bucureşti, la invitaţia şefului statului, Klaus Iohannis, în contextul celebrării în 2021 a 30 de ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice bilaterale dintre cele două ţări, transmite Agerpres.

„Vizita reprezintă un foarte bun prilej de reconfirmare a relaţiei speciale, privilegiate, de Parteneriat strategic pentru integrarea europeană a Republicii Moldova, bazată pe comunitatea de limbă, cultură şi istorie, oferind totodată ocazia de a evalua stadiul implementării deciziilor convenite cu prilejul întrevederilor anterioare la nivel de şef de stat – de la Chişinău, din 29 decembrie 2020 şi din 27 august 2021, precum şi de la Bucureşti, din 20 aprilie 2021”, a informat Administraţia Prezidenţială.

Maia Sandu va fi primită la Palatul Cotroceni de preşedintele Iohannis şi va avea o întrevedere cu premierul interimar Florin Cîţu, la Palatul Victoria.

Consultările politice ale celor doi preşedinţi „vor consolida cooperarea bilaterală excelentă şi substanţială la nivel politic, economic şi sectorial şi vor stimula avansarea proiectelor comune de interes strategic în domeniile energie, transporturi, sănătate, educaţie sau societate informaţională”, a precizat Administraţia Prezidenţială.

De asemenea, se va pune accentul pe proiectele care conectează Chişinăul cu spaţiul Uniunii Europene, prin intermediul României, pentru a aduce beneficii reale şi concrete tuturor cetăţenilor Republicii Moldova.

Discuţiile se vor concentra pe măsurile de susţinere aprofundată de către România a proceselor de modernizare şi de implementare a reformelor democratice promovate de preşedintele şi Guvernul de la Chişinău, precum şi a eforturilor de integrare europeană a Republicii Moldova, a mai arătat Administraţia Prezidenţială.

Conform programului, ceremonia primirii oficiale la Palatul Cotroceni va avea loc la ora 10,30, urmând ca Maia Sandu şi Klaus Iohannis să aibă o întâlnire tete-a-tete, urmată de convorbiri oficiale şi declaraţii comune de presă.

În contextul vizitei, va fi semnat şi Acordul între Guvernele României şi Republicii Moldova privind recunoaşterea reciprocă a diplomelor, certificatelor şi titlurilor ştiinţifice. Din partea României va semna ministrul interimar al Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, iar din partea Republicii Moldova, ministrul Educaţiei, Anatolie Topală. La ceremonia semnării acestui document va fi prezent şi premierul interimar Florin Cîţu.

sursa foto: Presidency

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

11 comentarii

 1. Explica-i dulapului ce-i aia democratie.

 2. La mare interes sunt reformele si modernizarile hotiei si coruptiei nationale.

 3. Maia si Potaia…

 4. Bine ati venit in RSR Romania!

 5. cand se intalnesc , ce pot sa-si zica?….un dulap si o neomarxista.

 6. Maia , te întâlnești cu o lichea!

 7. Maia ai ghinion.
  Ai scapat de un prorus Dodon si ai dat de alt prorus Iohannevici.
  Ai grija Iohannevici este manevrat de la Moscova

 8. Maia!
  Intre prorusi s salamul sasesc!
  Ce sa inveti?
  Are rost?
  Vedeti daca s-a intamplat ceva in aceste relatii in ultimii 30 de ani!
  Pentru ca in ultimii 7 a fost nimic!

 9. Sa-l vezi pe turistul de cotroceni cum silabiseste trei cuvinte balbaite , poate ii explica Maia cu ce se manca democratia , sper sa priceapa dulapul de la cotroceni

 10. Și IoHades, și ceilalți politicieni din Românica nu fac nici cât un nasture de la sacoul Dnei Maia.