G4Media.ro

Maia Sandu: Trebuie să spunem lucrurilor pe nume despre ceea ce s-a…

sursa foto: Facebook / Maia Sandu

Maia Sandu: Trebuie să spunem lucrurilor pe nume despre ceea ce s-a întâmplat astăzi la Kiev, despre bombardarea de către Rusia a unui spital pentru copii care suferă de boli incurabile. Uciderea copiilor nu e despre ideologie

Preşedintele Republicii Moldova Maia Sandu se referă la bombardarea de către Rusia a unui spital din Kiev pentru copii care suferă de boli incurabile, numind-o ”război împotriva copiilor”. ”Uciderea copiilor nu este despre ideologie, geopolitică sau dezbateri politice. Este despre copii nevinovaţi, despre bombele care lovesc spitale unde micuţii luptă împotriva cancerului”, afirmă liderul de la Chişinău, transmite News.ro.

”Război împotriva copiilor – trebuie să spunem lucrurilor pe nume despre ceea ce s-a întâmplat astăzi la Kyiv, despre bombardarea de către Rusia a unui spital pentru copii care suferă de boli incurabile. Uciderea copiilor nu este despre ideologie, geopolitică sau dezbateri politice. Este despre copii nevinovaţi, despre bombele care lovesc spitale unde micuţii luptă împotriva cancerului. Este despre copii care mor în braţele mamelor lor. Este un război împotriva copiilor”, scrie Maia Sandu pe Facebook.

Ea consideră şocant că unii încă mai neagă aceste atrocităţi.
 

”Moldova condamnă cu fermitate aceste crime de război. Haideţi să fim uniţi pentru dreptul la viaţă al acestor copii şi al multor copii traumatizaţi în război, pentru un viitor în care fiecare copil are şansa de a trăi în pace şi bunăstare. Lumea de astăzi este total diferită de cea dinainte de februarie 2022 – trebuie să ne concentrăm pe ceea ce contează cu adevărat: oprirea uciderii acestor suflete nevinovate”, precizează Maia Sandu, care distribuie şi fotogravii cu spitalul bombardat.
 

Victime sunt prinse sub dărâmăturile ”unuia dintre cele mai importante spitale de copii din Europa”, avariat în urma multor atacuri ruse, luni, anunţă pe X preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. Sunteti urmatorii pe lista.